Vill du få nya tips, idéer, pysselblad, tävlingar, aktiviteter och massvis med annat roligt för dig och barnen, anmäl dig till vårt e-magasin!
Förnamn:
E-mail:
 
Och följ oss på facebook!

Barnkalas med Ankeborgstema
Barbiekalastips  
Barnkalas med djungeltema
Barnkalas med tema Natur
Fotbollsparty
Hästfest
Kalas i Villa Villekulla
Monsterkalas
Ordna egen melodifestival
Prinsesskalas
Temafester för killar och tjejer
Vikingafest
Aktiviteter & lekar
Att rida
Att spela fotboll
Experiment med morötter
Fiska med barnen
Fotografering med barnen
Gör en egen låt
Gör dina egna smycken
Klassiska utomhuslekar
Kortspel
Måla stenar
Piprensarpyssel
På vägen lekar
Sommarpyssel
Sylta & Safta
Svampplockning
Såpbubblor
Teckna egna serier
Trolleritrix
Tälj trägubbar
Öva sång
10 tips för höstlovet
Skattjakter
Sagoskattjakt
Skattjakt för barnen
Frågesporter
Barnens egen frågesport
Djurens frågesport
Jorden runt frågesport
Kunskapens ABC
Melodifestivalfrågesport
Nutidsfrågesport
Om barnens favoriter
Sommarfrågesport
Pyssel
Djur & Natur
Apor
Gör din egen björn-bok
Hästar
Jättedjurpyssel
Kattdjur
Kossor
Landskapsblommor
Råttornas pysselblad
Skogens djur
Vilda djur
Vår
Fantasi
Drakar
Historia
Antika Egypten
Dinosaurier
Istiden
Pirater
Upptäcktsresande
Vikingar
Vilda Västern
Geografi
Flaggpyssel
Geografipyssel
Högsta byggnader
Äventyr i Afrika
Samhälle
Trafikmärken
Vad ska du bli när du blir stor
Annat
Gåtor
Mina vännerbok
Rita online
Sudoku för barnen
Målarblad
Nallebokmärken
Djungeltema
Barnens Favoriter
Astrid Lindgren 100 år
Byggare Bob
Djungelboken
Nalle Puh
Kalle Anka
Högtider
Halloween
Halloweenmonster
Julbak och julgodis
Julsånger
Julpysselblad
Midsommar
Lucia
Påsk
Påsk 2
Semmeldags
Tips till julstöket
10 semestertips för familjen
10 tips för höstlovet
e-kort
Inbjudning barnkalas
Grattis
Påskkort
Mors dag
Midsommar
Halloween
Fars Dag
Julkort
Julpyssel
Personliga sagor
Jakten på skorna
Julsaga 2005: Sagan om tomtenissen
Julsaga 2006: Julgranen
Julsaga 2007: Så räddas julen
Sagan om sjöjungfrun
För föräldrar
Resor
Bilsemester
Resa med barnen
Skidåkning med barnen
Att lära sig...
Att lära sig simma
Att laga mat
Barn och ekonomi
Barn & matematik
Barnens språkutveckling
Boktips
Båtspråk
Husdjur
Läxläsning för barn och föräldrar
Matglada barn
Skolstart
19 affärsidéer för barn
Hälsa & mode
Barnsjukdomar
Frisk luft
Frisyrtips
Solguide
Tänder & tandvård
Recept
10 smarriga mellanmål
Gravid och bebis
i samarbete med bebisboken.se
Gör en söt namntavla till bebisen - Gratis
Spellista med låtar om kärleken till ett barn
Tips om doppresenter
Fina dopdikter
Sångblad för de minsta
Så ordnar du en Babyshower
Gratulationskort till nyfödd
Fyll-i-böcker
Våra samarbetspartners:
Gör en egen bok!
Bebisboken
Till mina barnbarn
För många barn är sommarlovet årets bästa tid! För många föräldrar är det svårt att vara närvarande hos barnen under hela sommarlovet då arbete och annat kräver sin tid och alla får inte igenom en optimal semesterfördelning på jobbet. Hur ser man till att man får ett lyckat sommarlov? Vad kan man hjälpa till med som förälder? När sommarlovet är över vill man inte att barnen känner: "Vad var det som hände, egentligen, jag har ju bara slöat mig igenom sommarlovet”.
Be dina barn att göra en lista på sådant som de tycker är roligt och som inte är jättestora projekt som kräver mycket av resten av familjen. Med många små roliga pusselbitar kan man få ihop en riktig kanonsommar. Alla tycker ju olika men kanske kan man hitta några bra ingredienser nedan eller så ger det andra idéer till sådant vi inte har med på listan.
Böcker
Aktiviteter
Shopping
Lata stunder
Bada
God mat
Filmer
Utflykter
Fotbolls-VM
Basket
Båtliv
Picknick
Musik
Hängmatta
Släkt
Kompisar
Sola
Sovmorgnar
Glass
Cykelturer
Resor
Tennis
Fotboll
Konserter
Sommarmorgon
Fiske
Precis som en bra kosthållning innehåller lite av varje så bör även ett lyckat sommarlov innebära en bra blandning av sociala bitar, aktiviteter och bara skönt latande. Kanske klämmer man in några kurser eller temaläger eller så tar man bara vara på det som ledig tid bjuder på.
Dela in sommarlovet i mindre bitar så att du inte känner att tiden bara rinner iväg. Ska barnen/familjen passa på att vara med den äldre generationen eller ska man passa på att träffa kusiner och vänner man inte träffar så ofta?

Har du flera barn gör en plan tillsammans med dem så att de får en egen plan och känner att de är med och påverkar hur det blir i sommar.

På sommaren går det mycket pengar åt och naturligtvis begränsas antalet aktiviteter av plånboken. Det kan vara bra läge att få barnen till att fundera på hur de kan tjäna extra pengar under sommaren och även längre fram.

Här nedan kommer lite tips om hur barn och ungdomar kan tjäna extra pengar. Kanske kan det ge lite idéer till extraknäck.

Många barn och ungdomar upplever att de inte riktigt kan få eller köpa alla de prylar de strävar efter att ha i sin tillvaro. Många föräldrar kämpar för att hitta en bra balans mellan kostnader och intäkter och vilka prylar man ska låta barnen eller ungdomarna få ha tillgång till. För eller senare kommer alla fram till att om de spara ihop pengarna själva så kan de ju själva bestämma vad de ska köpa eller inte. Man kommer ganska långt i sitt sparande genom beprövade knep såsom pantflaskor, veckopeng, sitta barnvakt, städa extra mm. Men ibland tryter tålamodet och kanske också idéerna. Hur ska man få ihop så mycket pengar så att man kan köpa en ny X box eller en ny dator? Här får ni 19 idéer som kanske kan stimulera barnen eller ungdomarna att hitta sina egna affärsidéer som kan nå stor framgång med lite envishet och förslagenhet.
Glasögontvätt
Väldigt många vuxna och barn har glasögon, och nästan alla har bekymmer med att få dem riktigt rena. Man putsar dem för sällan helt enkelt. Ett bra sätt att tjäna pengar är att köpa en ultraljudstvätt som gör att glasögonen blir riktigt rena och fina på några minuter. En ultraljudstvätt består av ett litet vattenbad som bombarderas
med ljud som vi människor inte kan höra. Glasögonen börjar vibrera när de utsätts för ultraljud och smutsen faller bort från glasögonen. Många optiker använder ultraljudstvätt för att rengöra glasögon men väldigt få människor har en sådan apparat hemma. Man kan köp en ultraljudstvätt för ca 500 kr. Ett lämpligt pris för att tvätta ett par glasögon kan vara mellan 20-30 kr. För att kunna tjäna pengar på glasögontvätten måste du ha tillgång till ström samt vara på ett ställe där många människor befinner sig eller passerar. Kanske kan du hålla till i fikarummen på stora företag, eller vid ingången av en stormarknad, eller på någon loppis.
Cykeltvätt
Ett enkelt sätt att tjäna lite extra pengar. Med en liten bärbar vattenspruta,(se bild här: http://www.haraldnyborg.se/
merinfo.asp?varenr=3332&Grp=&n=10
) och lite rengöringsmedel kan
du sätta igång och tjäna pengar på att tvätta andras cyklar. De flesta tvättar sin cykel för sällan och om du påminner dem och erbjuder digatt göra en snabbtvätt för runt 30 kr så har du snabbt fått ihop några hundra kronor. Kunderna hittar du där många parkerar cyklar, tågstationer, busshållplatser, idrottshallar. Ta betalt i förskott och tvätta cykeln när de är iväg och uträttar sina ärenden. När de är tillbaka har de en ren och fin cykel.
Fönsterputsning
Med en plasthink, skurmedel, liten stege och en gummiskrapa kan du sätta igång och tjäna pengar i villaområdena. Be en vuxen om hjälp för att lära dig putsa fönster på ett bra och effektivt sätt. När du känner att du har koll på putsningen, ta med en kompis och gå runt och knacka på i villakvarteren för att hitta kunderna.
Fasadborstning / skurning
Någon gång om året bör man som husägare borsta bort spindelväv, sand, jord och annat som fastnar på huset. Ett ganska enkelt men tidsödande jobb är att torrborsta huset. Du behöver en liten stege, skurborste på skaft och en egen hink. Ta betalt några hundra kronor för att borsta av en normalstor villa eller radhus.
Barnkalasfixare
Är du bra på att engagera barn i lekar och få dem att stoja och stimma på ett bra sätt? Då har du allt som krävs för att bli en barnkalasfixare åt andras föräldrar. Gör inköpslistor, matförslag och tips på lekar. Ta betalt några hundra kronor för att du organiserar kalaset och låt barnets föräldrar stå för inköpen av mat och dryck, godis och annat som behövs för ett lyckat kalas. Du kan hitta massor av kalastips på nätet om din fantasi skulle tryta. För att hitta kunder kan du sätta upp lappar om din tjänst på anslagstavlorna utanför lokala livsmedelsbutiker, eller dela ut reklamlappar i områden där du vet att det bor många barn.
Datahjälp
Är du duktig på datorer? Då finns det gott om jobb att hjälpa pensionärer att få rätt på skrivare, installera program eller hjälpa dem med att installera trådlöst bredband. Kanske är det enkla saker såsom att lägga upp en messenger profil till dem så de kan chatta med sina barnbarn. Även om du inte kan allt så kanske du har någon vän som är riktigt duktig. Då kan man alltid slå en signal om man kör fast själv när man ska fixa deras dataproblem. Med lite hjälp via telefon kan man lösa de flesta dataproblemen som hemanvändare kan stöta på.  Ta betalt per uppgift och om du inte lyckas lösa det så tar du naturligtvis inte betalt.
Sockerbagare
Baka chokladkakor och sälj dem bit för bit på mammas och pappas jobb. Sparar du till en ny cykel, eller något annat stort och trevligt sparmål som många andra kan sympatisera med, då är det läge att sätta igång lite bakningsprojekt. Genom att göra syndigt goda chokladkakor, dela in dem i 10-12 bitar. Mamma och pappa får ta med det till fredagsfikan på sin arbetsplats. Skriv en liten lapp med namn och bild på dig samt berätta lite om vad du sparar till och priset per kakbit. Pengarna lägger man i en liten burk som placeras vid kakan. Dessa brukar ha en rykande åtgång då ett gott syfte och god kaka är en väldigt bra säljande kombination.
Handla åt pensionärer
När man blir gammal blir det allt svårare att utföra dagliga sysslor och att handla kan ställa till problem när man inte längre har bil och kanske inte går så stabilt längre. De som har hemtjänst får säkert hjälp av dem men det finns också många pensionärer som inte har tillgång till hjälp för att handla in livsmedel. Sätt upp lappar och förklara dina tjänster på anslagstavlor i anslutning till livsmedelsbutikerna i din närhet. Be dem ringa dig och ta betalt per uppdrag - kanske 30-50 kr för en hemleverans av varorna.
Länkservice
Länkservice- skriv notiser och inlägg på internet och länka till dina uppdragsgivare och få betalt per länk. För att företag ska hamna högt upp på google vid sökningar så behöver de många som länkar till sina hemsidor. Om du är van vid internet och vill jobba lite på att skriva notiser och inlägg på forum. Hitta företagen som vill hamna högre upp genom att surfa på nätet och ta betalt per länk som du skaffar till dem.
Receptbok - barnen tipsar föräldrarna om favoriterna
Vilka 30 rätter tycker barnen bäst om? Gör först en undersökning eller omröstning bland dina klasskamrater och sedan är det bara att ta reda på recepten till alla barns favoriter. Laga till varje rätt, fotografera den och skriv ner recepten. Gör en enkel kokbok med ett recept och bild på varje sida. Sälj kokboken som man säljer jultidningar, dvs ta först upp beställningar och sedan trycker man den och levererar till varje kund när den är klar.
Gör gå bortpresenter- såsom ljuskompositioner etc
Köp stora ljus där det är billigt, t ex IKEA och komplettera med fina fat, stora rör av glas eller liknande. Allt handlar om att göra en fin present som man kan ha med sig när man går bort på middag. När du har hittat en fin design får du räkna fram ett bra pris så att du även tjänar pengar. Med naturliga ingredienser såsom silad sand, lite kottar och någon kvist från barrträd kommer man långt. Slå in allt lite tjusigt i cellofan. Billigast cellofan får du tag i genom att köpa stekpåsar för ugnen i vanliga livsmedelsaffärer. Sälj presenterna på loppmarknader eller knacka dörr i kvarteren där du tror att köparna bor.
Mobilsmycken
Du har säkert märkt hur populärt det är att smycka sin mobil med lite roliga tillbehör. Med lite fantasi och lite drivkraft kan du snabbt få ihop en samling eller kollektion med coola mobilsmycken. I hobbyaffärer hittar du många små detaljer som man gör smycken av.
Använd en tråd som är väldigt stark. Det hittar du antingen i hobbyaffärer eller i affärer där de säljer fiskeutrustning. Du säljer mobilsmyckena på loppmarknader, genom kompisar och där det finns mycket ungdomar som du tror är intresserade av dina smycken.
Väggmålare
Kanske har du tillgång till en gammal overhead-apparat? Leta rätt på bilder på internet och gör en samling via utskrifter eller på din dator. Öva på några väggar hemma och måla lite olika motiv med hjälp av bilden som projiceras av overhead-apparaten. Sätt upp lappar på anslagstavlor runt om i kvarter där du bor och erbjud dina tjänster och visa lite exempel på motiv. Gå även runt till fritids och dagis samt bibliotek och fråga om du får sätta upp dina lappar. Lämpliga kunder är barnfamiljer med barn under 12 år.
Hur kommer rummet eller huset se ut med ny färg?
Har du tillgång till en digitalkamera - då kan du erbjuda dina tjänster genom att fotografera folks hus utomhus och rum inomhus och visa hur huset eller rummet kommer att se ut om man ändrar färg på det. Allt detta utan att måla någonting. Ta bilder ladda upp dem på webbsidor som erbjuder möjlighet att låta kunden byta färger på datorn. Lägg upp ett konto åt dem med bilder på deras rum eller hus och ta 100 kr för det.
Arrangera en tema dag för hundägare
Finns det många hundar i närheten där du bor? Då kan du dra igång en hundtemadag med aktiviteter, tävlingar och råd från proffsen som jobbar i djuraffärer eller kanske någon från kennelklubben. Många hundägare håller ju inte alls på med hundutställningar och traditionella hundtävlingar. Kan du med hjälp av din fantasi skapa en temadag med roliga udda tävlingar där man kan delta bara för skoj skull utan något större allvar, då kan du locka till dig en jätteintressant målgrupp för företagen som säljer hundmat och andra tillbehör. Hör dig för hos de lokala affärerna om du kan få något intresse från dem och kanske några fina priser att jobba med. Sätt upp anpassade anslag där du på hundraststråken promotar dina lite udda tävlingar, där man kan t ex bli gladaste jycken på storvägen, eller tröttaste looken på byvägen, eller störst på polisvägen. Sälj lotter till deltagare och publik, låt de företagen, som säljer till hundägarna, sponsra med priser. Pengarna från lotterna är din intäkt för att du arrangerar temadagen.
Hyr en pensionär
Känner du några pensionärer som är pigga och händiga? Tror du att de är sugna på att hjälpa andra pensionärer, eller familjer med lite enklare sysslor såsom:Sätta upp tavlor, lampor, putsa fönster eller påta i trädgården? Då kan du enkelt dra igång en liten uthyrningsrörelse. Pensionärerna själva är kanske inte så bra på att hitta uppdrag, eller så har de inte tänkt tanken. Skaffa ett litet stall av pensionärer och skriv upp vilka sysslor de är bra på. Dela ut reklamlappar i områdena som de kan tänka sig att hjälpa till och ta betalt när du lyckas sälja in en pensionärstjänst. Ta 15% av vad pensionärerna får för sina uppdrag.
Överför VHS till DVD
Har du, mamma eller pappa en riktigt bra dator? Då kan du lära dig att konvertera gamla VHS filmer till DVD. Snart har nästan alla VHS-spelare försvunnit och många har sina semester och familjefilmer på just VHS-band. Hitta kunder genom anslagstavlor och dörrknackning. Ta betalt 100 kr per film som du konverterar.
Scanna fotografier
Många har album fulla med bilder eller lådor med massor av fotografier som med tiden bleknar och förstörs. Med tillgång till en scanner kan du enkelt hjälpa dem att föreviga sina bilder och minnen genom att scanna in dem och lagra dem på usb-minne eller dvdskivor. Ta betalt några kronor per foto och erbjud folk paket såsom 50 bilder scannade för 150 kr. Ge kunderna rabatter om de ger dig många bilder att scanna. Börja med att hitta kunder i din släkt. Gå sedan vidare och knacka dörr eller lägg lappar in brevlådorna nära där du bor. Hämta bilderna ena veckan och lämna tillbaks dem nästa samt de scannade bilder på en DVD.
Silverputsning
Gå runt och knacka dörr och fråga om de vill ha hjälp att göra rent sitt silver. Du kan inte gå iväg med deras silver utan du får helt enkelt snabbt göra i ordning ett litet renande vattenbad med silverputs, en bit folie och sedan bada silverbestick och smyckena. Efter några minuter är de rena och sedan är det bara att ta betalt.

pirat skattjakt
Piratskattjakt: Skattjakt på de 7 haven
Ordna piratkalas med spännande skattjakt! Låt de små piraterna ge sig ut på äventyr på de sju haven! På vägen mot skatten ska knepiga gåtor och spännande uppdrag lösas.
Piratskattjakt för 4-6 år>>
Piratskattjakt för 7-10 år>>
barnkalas tema
Skattjakt: Superhjältemysteriet
Ett riktigt roligt äventyr för alla små superhjältar. Hjälp Supersune att rädda Big City från Boven med den gröna masken. En skattjakt som "gör" hela superhjältekalaset.
Superhjältemysteriet för 4-6 år>>
Superhjältemysteriet för 7-10 år>>
barnkalas prinsessor
Skattjakt: Prinsessmysteriet
Den perfekta kalasaktiviteten för alla med prinsessdrömmar! Hjälp till att befria prins Månstråle, som en ond fe har förvandlat till groda och låst in i slottstornet. Som brukligt är kan prinsen bara bli sig själv om han blir kysst av en prinsessa!
Prinsessmysteriet 4-6 år>>
Prinsessmysteriet 7-10 år>>
barnkalas djungel
Skattjakt: Djungelmysteriet
Skattjakt för alla äventyrare! Barnen får ge sig ut på expedition i djungeln för att hitta Mayaindianernas glömda stad och dess mytomspunna skatt!
Djungelmysteriet 4-6 år>>
Djungelmysteriet 7-10 år>>
skattjakt för barn
Skattjakt för barnen
Med vår färdiga skattjakt ordnar du en riktigt rolig och proffsig skattjakt på bara några minuter!
Beställ skattjakten>>
kalas 10 år
Fotopoängjakt
En kul poängjakt med hjälp av kamera. På begränsad tid ska lagen fixa ett antal bild- och filmuppdrag - för att vinna behövs en bra strategi, att våga bjuda på sig själv och massvis med kreativitet! Från ca 10 år och uppåt.
Läs mer och beställ här>>
skattjakt kista
Skattjakt: Cirkusmysteriet
Superrolig skattjakt för barnen i cirkusmiljö! Låt barnen kasta sig ut i en spännande jakt på nycklarna till lejonburen. För barn 4-6 år.
Läs mer och beställ här>>
barnkalas prinsesstea
Sagoskattjakt för prinsessor och riddare
Kul sagoskattjakt, som kombinerar en spännande saga om en äventyrslysten kung med en klurig skattjakt.
Läs mer och beställ sagoskattjakten här>>
temakalas
Skattjakt: Mysteriet på museet
En riktigt rolig skattjakt med spännande utmaningar att lösa på vägen. Skattjakten passar barn i åldern 7-10 år. Det gäller att hjälpa museiintendenten att hitta de sex försvunna nycklarna till mumiens låda inför den stora egyptiska utställningen!
Läs mer och beställ skattjakten>>
barnkalas inbjudning
Barnkalaspaket: Safarikalas
Låt barnen bege sig ut på safari och lösa sex spännande utmaningar. Alla barn får ett safaripass som de klistrar djurmärken i. Du får allt du behöver, från inbjudningskort till färdig aktivitet med utmaningar, safaripass, djurmärken, diplom och till och med en liten målarbok för alla att ta med hem.
Läs mer och beställ här>>
skattjakt utomhus
Skattjakt för barnen UTOMHUS
En riktigt rolig skattjakt för barnen, som hålls utomhus. Fungerar i trädgården, på gården eller i parken och på lekplatsen.
Beställ skattjakten här>>
barnkalas utomhus
Tipspromenad barn: Vilda djur & djungel
Rolig tipspromenad till barnkalaset. 16 färdiga frågor om vilda djur och djungel, svarsformulär, facit och fint diplom.
Beställ tipspromenaden här>>
tipspromenad barn
Tipspromenad om barnboksfigurer: Emil, Pippi och gänget!
Detta är en tipspromenad med 18 frågor med barnens mest älskade barnboksfigurer.
För barn 3-4 år>>
För barn 4-6 år>>
skriva boken om sitt liv
Med tillminabarnbarn.se kan alla på ett enkelt och roligt sätt skriva boken om sitt liv. Ge bort ett roligt projekt i exklusiv presentask>>
bebisbok
Gör en egen bok eller ge bort en presentask>>
www.goodies.nu | © Mirago Media 1999-
Just nu... Tävlingar Länktips Om oss Tipsa en vän Erbjudanden