Vill du få nya tips, idéer, pysselblad, tävlingar, aktiviteter och massvis med annat roligt för dig och barnen, anmäl dig till vårt e-magasin!
Förnamn:
E-mail:
 
Och följ oss på facebook!

Barnkalas med Ankeborgstema
Barbiekalastips  
Barnkalas med djungeltema
Barnkalas med tema Natur
Fotbollsparty
Hästfest
Kalas i Villa Villekulla
Monsterkalas
Ordna egen melodifestival
Prinsesskalas
Temafester för killar och tjejer
Vikingafest
Aktiviteter & lekar
Att rida
Att spela fotboll
Experiment med morötter
Fiska med barnen
Fotografering med barnen
Gör en egen låt
Gör dina egna smycken
Klassiska utomhuslekar
Kortspel
Måla stenar
Piprensarpyssel
På vägen lekar
Sommarpyssel
Sylta & Safta
Svampplockning
Såpbubblor
Teckna egna serier
Trolleritrix
Tälj trägubbar
Öva sång
10 tips för höstlovet
Skattjakter
Sagoskattjakt
Skattjakt för barnen
Frågesporter
Barnens egen frågesport
Djurens frågesport
Jorden runt frågesport
Kunskapens ABC
Melodifestivalfrågesport
Nutidsfrågesport
Om barnens favoriter
Sommarfrågesport
Pyssel
Djur & Natur
Apor
Gör din egen björn-bok
Hästar
Jättedjurpyssel
Kattdjur
Kossor
Landskapsblommor
Råttornas pysselblad
Skogens djur
Vilda djur
Vår
Fantasi
Drakar
Historia
Antika Egypten
Dinosaurier
Istiden
Pirater
Upptäcktsresande
Vikingar
Vilda Västern
Geografi
Flaggpyssel
Geografipyssel
Högsta byggnader
Äventyr i Afrika
Samhälle
Trafikmärken
Vad ska du bli när du blir stor
Annat
Gåtor
Mina vännerbok
Rita online
Sudoku för barnen
Målarblad
Nallebokmärken
Djungeltema
Barnens Favoriter
Astrid Lindgren 100 år
Byggare Bob
Djungelboken
Nalle Puh
Kalle Anka
Högtider
Halloween
Halloweenmonster
Julbak och julgodis
Julsånger
Julpysselblad
Midsommar
Lucia
Påsk
Påsk 2
Semmeldags
Tips till julstöket
10 semestertips för familjen
10 tips för höstlovet
e-kort
Inbjudning barnkalas
Grattis
Påskkort
Mors dag
Midsommar
Halloween
Fars Dag
Julkort
Julpyssel
Personliga sagor
Jakten på skorna
Julsaga 2005: Sagan om tomtenissen
Julsaga 2006: Julgranen
Julsaga 2007: Så räddas julen
Sagan om sjöjungfrun
För föräldrar
Resor
Bilsemester
Resa med barnen
Skidåkning med barnen
Att lära sig...
Att lära sig simma
Att laga mat
Barn och ekonomi
Barn & matematik
Barnens språkutveckling
Boktips
Båtspråk
Husdjur
Läxläsning för barn och föräldrar
Matglada barn
Skolstart
19 affärsidéer för barn
Hälsa & mode
Barnsjukdomar
Frisk luft
Frisyrtips
Solguide
Tänder & tandvård
Recept
10 smarriga mellanmål
Gravid och bebis
i samarbete med bebisboken.se
Gör en söt namntavla till bebisen - Gratis
Spellista med låtar om kärleken till ett barn
Tips om doppresenter
Fina dopdikter
Sångblad för de minsta
Så ordnar du en Babyshower
Gratulationskort till nyfödd
Fyll-i-böcker
Våra samarbetspartners:
Gör en egen bok!
Bebisboken
Till mina barnbarn


För hundra år sedan, den 14 november 1907 föddes en flicka till världen vid namn Astrid. En våghalsig jänta med livslust och glädje samt en rejäl dos envishet. Astrids barndoms anda kan återupplevas speciellt i de välbekanta böckerna om Bullerbyn. "Vi lekte och lekte, så det var ett under att vi inte lekte ihjäl oss" har Astrid själv berättat.
Den lyckliga barndomen har blivit en grund för berättelser, som utan tvekan kan kallas för världens mest älskade barnböcker. Astrid Lindgren var dock inte bara en harmlös liten sagotant. Hennes engagemang och åsikter har påverkat vår syn både på barnuppfostran, skatter och djurens rättigheter. Lindgrens värld är en jämställd plats, där små människor utför stordåd för fredens och demokratins skull. Berättelserna handlar om alla möjliga barn från små bråkmakare i trotsåldern och busiga bondungar till medeltida riddare i krig.

Gemensamt för sagorna är, att i Astrid Lindgrens värld är barnet en hjälte, oberoende om man är en liten osäker Skorpan Lejonhjärta, eller en vild och bångstyrig Ronja Rövardotter. I Astrids värld ska barnen få leka och busa, även om de ibland måste lugna ner sig i snickarboa ett litet tag… I dag är Astrid Lindgrens böcker översatta till 91 språk och har sålts i 145 miljoner exemplar över hela världen.

Läs mer om Astrid Lindgrens liv>>
Under sitt liv var Astrid Lindgren beundrad och uppvaktad och tilldelades otaliga priser. För att hedra hennes minne har Sveriges regering instiftat världens största barnlitteraturpris: Litteraturpriset till Astrid Lindgrens minne. Dessutom finns det för tillfället två andra pris som bär hennes namn: Bokförlaget Rabén och Sjögrens Astrid Lindgren-pris och Samfundet De Nios Astrid Lindgren-pris.

Pippi Långstrump
Pippi Långstrump är världens starkaste flicka med en kista full av pengar och en egen stor villa, Villa Villekulla, som hon inreder efter egen smak. Pippi gillar att sova med fötterna på kudden. Bästa kompisar: en apa, en häst och de snälla barnen Tommy och Annika. Pippis mamma är en ängel och pappa en negerkung. Ibland brukar Pippi vinka till sin mamma i himlen och säga: - Var inte ängslig! Jag klarar mig alltid!

Pippi har setts som feminist i en värld, där små flickor skulle sitta snällt och knyppla med rosetter i håret och vänta på att en prins med sin vita springare skulle komma och rädda henne. Hon har även kallats för anarkist, och blivit censurerad bland annat i den franska utgåvan, där de provokativa styckena plockades bort. Pippi Långstrump är den mest populäre av alla Astrids figurer. Hennes äventyr har översatts till över 50 språk.

Emil i Lönneberga
Emil i Lönneberga heter en vild och envis pojkspoling som bor på gården i Katthult i Lönneberga. Emil talar småländska, för det gör man i småland, och går ingenstans utan sin kära mössa eller "mysse", som Emil säger. Emils mest berömda sattyg är den där ena gången, då han hissade upp sin lillasyster i flaggstången. Men många andra hyss blev det, hujedamej! Emils bästa vänner är familjen, pigorna, och drängarna på gården. Fast mest blir de utsatta för olika experiment och andra pojkstreck. Då kan det behövas en liten eller kanske en längre stund i snickarboa, där Emil täljer fina små gubbar av trä medan pappa lugnar ner sig.

Karlsson på taket
Lillebror bor vid en alldeles vanlig gata i Stockholm i ett alldeles vanligt hus och har en alldeles vanlig familj med mamma, pappa och två syskon. Lillebror har dock en högst ovanlig lekkamrat, Karlsson på taket. Karlsson beskriver sig själv som en vacker, genomklok och lagom tjock man i sina bästa år. Karlsson har en knapp vid naveln, och när han trycker på den kan han flyga alldeles själv, utan vare sig flygplan eller helikopter.

Karlsson på taket är otroligt populär i Ryssland, där boken publicerats i 61 olika ryska utgåvor. Boris Pankin, ambassadör i Stockholm, har sagt, att i de flesta sovjetiska hem kan man finna två böcker - Bibeln och Karlsson på taket.

Ronja Rövardotter
Ronja heter rövarhövdingens modiga lilla dotter, som vandrar omkring i en skog som är full av grymma vildvittror, grådvärgar och enfaldiga små rumpnissar, som ständigt undrar " Voffor gör di på detta viset?" Ronja älskar sin rövarpappa, den skäggiga snälla Mattis som skrattar och sjunger och skriker, och sin mamma Lovis som sjunger vaggvisor om vargar och som är en mycket vis och förstående kvinna. En dag händer det ändå att Ronja får en vän som Mattis inte på något sätt kan acceptera: ärkefienden Borkas son Birk. Med ett språng över helvetesgapet, som skiljer Mattisrövarna från Borkarövarna, förändrar Ronja och Birk många öden.
Bröderna Lejonhjärta
Skorpan är en kroniskt sjuk liten pojke, som en gång, när mamma tror att han sover, får höra att han kommer att dö snart. När storebror Jonatan kommer hem frågar Skorpan om döden, och då får han veta att det inte alls är så farligt att dö. För då kommer man till Nangijala. Nangijala är platsen som alla sagor kommer ifrån, för det är just där allting sånt händer. Skorpans storebror Jonatan berättar att det är nånstans bortom stjärnorna och där är det lägereldarnas och sagornas tid. Under en eldsvåda räddar Jonatan sin lillebror men dör själv, och kort därefter följer lilla Skorpan honom till Nangijala. I den underbara medeltida världen finns även skrämmande sagor, sagor som inte borde finnas, och de två bröderna Lejonhjärta slungas in i ett äventyr utan like.

En förebild till de två bröderna fick Astrid Lindgren under en pressmottagning under filmatiseringen av Emil i Lönneberga. Lille Janne blev uppställd på ett bord, och svarade lugnt på journalisternas frågor. När det var färdigt hoppade han ner och satte sig i sin storebrors famn, som gav honom en puss på kinden. Kärleken mellan de två bröderna var en inspiration till den otroliga broderskärleken mellan den vise Jonatan och hans älskade lillebror Skorpan. När boken utgavs chockerades vissa kritiker än en gång. En barnbok om döden och där självmord är ett lyckligt slut var inget som var passande för de känsliga barnen, ansågs det.

Här möter ni alla de älskade figurerna från Astrid Lindgrens böcker på riktigt. I parken finns många av de miljöer som man förknippar med hennes berättelser. Varje dag spelas en lång rad scenföreställningar och runt om i parken bjuds det på improviserad teater som talar direkt till leksinnet hos både små och stora barn.


 

 

 

 

 
Barnkalas
Färdiga, roliga aktiviteter till barnkalaset. Enkelt för dig superkul för barnen>>

Melodifestival frågesport! Du får en spotify-spellista, 50 frågor, svarstalong & facit>>

tipsrunda för barn
Tipspromenad om barnboksfigurer!
Tipspromenad för barn, 4-6 år>>
Tipsrunda för små barn 2-3 år>>

Med en färdiga skattjakt ordnar du en riktigt rolig och proffsig skattjakt för barn på bara några minuter! Perfekt till barnkalaset>>

Lös ett mordmysterie med vännerna. Tidernas roligaste fest! Välj mellan ett mer avancerat där alla gäster spelar en roll, eller ett kul mordquiz som inte kräver skådespelarinsatser>>

Med tillminabarnbarn.se kan alla på ett enkelt och roligt sätt skriva boken om sitt liv. Ge bort ett roligt projekt i exklusiv presentask>>


Gör en egen bok eller ge bort en presentask>>

 
Frågesport: Vart är vi på väg?
Med resefrågesporten "Vart är vi på väg?" får du snabbt och enkelt klurig och rolig underhållning till festen. Du får 12 resmål med kluriga ledtrådar och lika många musikfrågor. Allt är komplett med frågor, facit, svarsformulär och spotifyspellista.
Med detta kluriga och underhållande pubquiz kan du förvandla ditt hem till en brittisk pub. Du får 25 frågor och 15 citat, facit och svarsformulär och allt är klart att skrivas ut och användas.
Frågesport: 90-tals quiz
Med detta 90-tals quiz får du 25 frågor om 90-tals musik, sport,film, världshändelser, politik och mycket mer! Du får även 20 musikfrågor med tillhörande spotifyspellista och 15 filmcitat. Festunderhållningen är ordnad smidigt och lätt!
70 års present
present mormor
65 års present
Baby Shower tips

Mordgåtor middag

 
 
 
 
www.goodies.nu | © Mirago Media 1999-

Skicka vykort
Grapevine.tv

Jatack.nu Skicka presenter

Bebisboken.se Gör bok om bebben på webben
Bookaboutbaby- make your babybook online
Minbabybok.com - Bevar de fantastiske minnene!
Dinbabybog.dk - Bevar de fantastiske minder!
Bröllopsboken- den kompletta minnesboken
Grapevine livsstilsmagasin på nätet
Grapevine.nu/no
Grapevine.nu/sf