Vill du få nya tips, idéer, pysselblad, tävlingar, aktiviteter och massvis med annat roligt för dig och barnen, anmäl dig till vårt e-magasin!
Förnamn:
E-mail:
 
Och följ oss på facebook!

Barnkalas med Ankeborgstema
Barbiekalastips  
Barnkalas med djungeltema
Barnkalas med tema Natur
Fotbollsparty
Hästfest
Kalas i Villa Villekulla
Monsterkalas
Ordna egen melodifestival
Prinsesskalas
Temafester för killar och tjejer
Vikingafest
Aktiviteter & lekar
Att rida
Att spela fotboll
Experiment med morötter
Fiska med barnen
Fotografering med barnen
Gör en egen låt
Gör dina egna smycken
Klassiska utomhuslekar
Kortspel
Måla stenar
Piprensarpyssel
På vägen lekar
Sommarpyssel
Sylta & Safta
Svampplockning
Såpbubblor
Teckna egna serier
Trolleritrix
Tälj trägubbar
Öva sång
10 tips för höstlovet
Skattjakter
Sagoskattjakt
Skattjakt för barnen
Frågesporter
Barnens egen frågesport
Djurens frågesport
Jorden runt frågesport
Kunskapens ABC
Melodifestivalfrågesport
Nutidsfrågesport
Om barnens favoriter
Sommarfrågesport
Pyssel
Djur & Natur
Apor
Gör din egen björn-bok
Hästar
Jättedjurpyssel
Kattdjur
Kossor
Landskapsblommor
Råttornas pysselblad
Skogens djur
Vilda djur
Vår
Fantasi
Drakar
Historia
Antika Egypten
Dinosaurier
Istiden
Pirater
Upptäcktsresande
Vikingar
Vilda Västern
Geografi
Flaggpyssel
Geografipyssel
Högsta byggnader
Äventyr i Afrika
Samhälle
Trafikmärken
Vad ska du bli när du blir stor
Annat
Gåtor
Mina vännerbok
Rita online
Sudoku för barnen
Målarblad
Nallebokmärken
Djungeltema
Barnens Favoriter
Astrid Lindgren 100 år
Byggare Bob
Djungelboken
Nalle Puh
Kalle Anka
Högtider
Halloween
Halloweenmonster
Julbak och julgodis
Julsånger
Julpysselblad
Midsommar
Lucia
Påsk
Påsk 2
Semmeldags
Tips till julstöket
10 semestertips för familjen
10 tips för höstlovet
e-kort
Inbjudning barnkalas
Grattis
Påskkort
Mors dag
Midsommar
Halloween
Fars Dag
Julkort
Julpyssel
Personliga sagor
Jakten på skorna
Julsaga 2005: Sagan om tomtenissen
Julsaga 2006: Julgranen
Julsaga 2007: Så räddas julen
Sagan om sjöjungfrun
För föräldrar
Resor
Bilsemester
Resa med barnen
Skidåkning med barnen
Att lära sig...
Att lära sig simma
Att laga mat
Barn och ekonomi
Barn & matematik
Barnens språkutveckling
Boktips
Båtspråk
Husdjur
Läxläsning för barn och föräldrar
Matglada barn
Skolstart
19 affärsidéer för barn
Hälsa & mode
Barnsjukdomar
Frisk luft
Frisyrtips
Solguide
Tänder & tandvård
Recept
10 smarriga mellanmål
Gravid och bebis
i samarbete med bebisboken.se
Gör en söt namntavla till bebisen - Gratis
Spellista med låtar om kärleken till ett barn
Tips om doppresenter
Fina dopdikter
Sångblad för de minsta
Så ordnar du en Babyshower
Gratulationskort till nyfödd
Fyll-i-böcker
Våra samarbetspartners:
Gör en egen bok!
Bebisboken
Till mina barnbarn
Resa med barn
Semestern närmar sig och så också kanske funderingar kring att resa med barnen. Självklart kan det låta sig göras! Fundera dock lite på vad som är ett bra resmål för hela familjen. Alla familjemedlemmar bör få någonting ut av resan. Ska ni resa på lite äventyrligare resor till länder längre bort spelar din egen resvana in, det underlättar naturligtvis om du har varit på en liknande resa tidigare och vet vad du ger dig in på. Då kan du också lättare se vad som kan komma att bli utmaningar på vägen.
Tänk också på att barnen kanske inte alltid har samma prioriteringar som de vuxna, att få bada och plaska i en pool i timmar brukar vara i topp på de flesta barns önskelista, oavsett var i världen man befinner sig. Att resa med barn är naturligtvis lite dyrare än att resa själv men också ännu roligare! Med barnen uppkommer situationer som man aldrig annars skulle hamna i. Människor man möter påett avlägset resmål är ofta mer intresserad av er som familj än dig som turist. Barnen bygger broar till människor och en desperat jakt på en toalett för minstingen kan leda till att man blir hembjuden till någon på middag.
Njut av resan i förväg! Planera tillsammans - ha familjeråd eller myskväll där alla är med och planerar. Titta på kartan vart ni ska resa och berätta lite om vad ni ska göra och uppleva ut barnens synvinkel. Vad uppskattar barnen - finns där strand, pool, glassbar?
Hur mycket du själv än längtar till semestern, höj inte barnens förväntningar på hur det ska vara och allt ni ska hinna med, då är det lätt att det blir besvikelser om det inte blir som planerat och du kan komma att tillbringa hela resan med att svara på frågan - när ska vi....?
• Låt barnen packa en egen liten väska och ta med de leksaker, spel, böcker och pyssel som de tycker bäst om. Väskan kan gärna ha hjul och vara barnets eget ansvar under resan.
• Packa ordentligt med överraskningar, det är alltid bra att kunna trolla fram lite små pyssel och spel som tidsfördriv när man ska vänta.
Ha alltid med något att dricka och något att tugga på. Att resa är spännande och framkallar en pirrande känsla i magen som gärna stillas med kex och mat. Planera så att det ni har med er snacks och dryck i lagom mängd både på väg till resmålet, oavsett om ni reser med bil, flyg eller tåg, och på en dagsutflykt på resmålet.
Ha inte ett för pressat schema. Ta en aktivitet på förmiddagen och bestäm därefter om ni ska göra en till eller bara vila och bada. Passa på att sova middag på semestern - mitt på dagen är det som varmast och solen kan vara skoningslös. Har man vilat en stund på dagen blir det närmare till skratt och skoj på kvällen. Läs barnens signaler och ta en glasspaus innan de är för trötta och griniga.
Barn trivs bäst med andra barn. Ta tillvara de tillfällen som bjuds under hela resan där de kan leka och lära känna barn ni möter. Lär några små ord och fraser på det lokala språket - det öppnar dörrar och famnar.
Den riktiga resan börjar när det inte går som planerat... Ofta uppstår oväntade och roliga situationer som gör resan minnesvärd. Var förberedd på avvikelser från planen och behåll det goda humöret - det smittar av sig på alla.
• Barnen glömmer sina resor när de växer upp. Filma och fotografera så kan ni uppleva resan många gånger om när ni kommit hem. Är barnen lite större, skriv också dagbok tillsammans. Det är roligt när man gör det, då sammanfattar man dagen och sina upplevelser. Dagboken är sedan ett bra stöd för minnet när ni kommer hem.
Skriv ut ett litet lager av varje spelpapper - bra att ha till hand!
Tre i rad>>
Prickspelet>>
Alfabetspelet>>
Adressetiketter med namn och adresser till barnens kompisar och släkt så att de enkelt kan skicka en hälsning.
Vattenfast solkräm med hög solskyddsfaktor och gärna en heltäckande baddräkt med korta armar och ben till barnen, skyddar bäst mot solen. Annars en t-shirt att ha på när man tillbringar timmar på stranden eller i poolen.
Reseapotek med de vanligaste medicinerna, myggmedel, plåster och febertermometer.
Vätskeersättning är bra att ha med sig om barnen får en släng av magsjuka, vätskeersättningen ger väska, salt och energi.
Beroende på barnets ålder och var man åker, kan lite reservmat hemifrån i form av tetrapak med välling som inte behöver hållas kyld eller några burkar med barnmat vara bra att ta med (ta i handbagaget på flyget så att du inte riskerar att de går sönder av trycket).
• För flygresan är det bra med tuggummi eller kola, för att hjälpa till med tryckutjämningen då planet lyfter och landar.
• Klisterlappar eller små kort med information på hur man kontaktar föräldrarna och vilket hotell man bor på. Besöker man ett ställe med mycket folk, t ex en nöjespark, kan man skriva mobilnumret på barnens arm eller annat lämpligt ställe. Förklara också för barnen vad de ska göra om de kommer bort från föräldrarna.
• Våtservetter - bra att ha till hands för kladd och smuts.
• Om man åker till ett riktigt varmt land kan en batteridriven handfläkt och en blomspruta laddad med vatten komma väl till pass.
• När barnen är små, ca 0-4 år, är en paraplyvagn mycket praktisk, också för en tupplur under dagen.
• Vattenleksaker, luftmadrasser, vattenpistoler och badbollar kan göra en enkel pool till ett badparadis.
• Ett extra ombyte till barnen är bra att ha med både på väg till resmålet och under utflykter. Olyckor kan hända så lätt. I vissa länder kan man bli överraskad av en störtregnskur och på flygresor kan bagaget komma bort.
• Toalettpapper är alltid bra att ha i bagaget, räkna inte med att det finns överallt, och ibland kan det som bekant vara bråttom!
Med tillminabarnbarn.se kan alla på ett enkelt och roligt sätt skriva boken om sitt liv. Ge bort ett roligt projekt i exklusiv presentask>>

Gör en egen bok eller ge bort en presentask>>

 
 
 
 
www.goodies.nu | © Mirago Media 1999-
Just nu... Tävlingar Länktips Om oss Tipsa en vän Erbjudanden