Vill du få nya tips, idéer, pysselblad, tävlingar, aktiviteter och massvis med annat roligt för dig och barnen, anmäl dig till vårt e-magasin!
Förnamn:
E-mail:
 
Och följ oss på facebook!

Barnkalas med Ankeborgstema
Barbiekalastips  
Barnkalas med djungeltema
Barnkalas med tema Natur
Fotbollsparty
Hästfest
Kalas i Villa Villekulla
Monsterkalas
Ordna egen melodifestival
Prinsesskalas
Temafester för killar och tjejer
Vikingafest
Aktiviteter & lekar
Att rida
Att spela fotboll
Experiment med morötter
Fiska med barnen
Fotografering med barnen
Gör en egen låt
Gör dina egna smycken
Klassiska utomhuslekar
Kortspel
Måla stenar
Piprensarpyssel
På vägen lekar
Sommarpyssel
Sylta & Safta
Svampplockning
Såpbubblor
Teckna egna serier
Trolleritrix
Tälj trägubbar
Öva sång
10 tips för höstlovet
Skattjakter
Sagoskattjakt
Skattjakt för barnen
Frågesporter
Barnens egen frågesport
Djurens frågesport
Jorden runt frågesport
Kunskapens ABC
Melodifestivalfrågesport
Nutidsfrågesport
Om barnens favoriter
Sommarfrågesport
Pyssel
Djur & Natur
Apor
Gör din egen björn-bok
Hästar
Jättedjurpyssel
Kattdjur
Kossor
Landskapsblommor
Råttornas pysselblad
Skogens djur
Vilda djur
Vår
Fantasi
Drakar
Historia
Antika Egypten
Dinosaurier
Istiden
Pirater
Upptäcktsresande
Vikingar
Vilda Västern
Geografi
Flaggpyssel
Geografipyssel
Högsta byggnader
Äventyr i Afrika
Samhälle
Trafikmärken
Vad ska du bli när du blir stor
Annat
Gåtor
Mina vännerbok
Rita online
Sudoku för barnen
Målarblad
Nallebokmärken
Djungeltema
Barnens Favoriter
Astrid Lindgren 100 år
Byggare Bob
Djungelboken
Nalle Puh
Kalle Anka
Högtider
Halloween
Halloweenmonster
Julbak och julgodis
Julsånger
Julpysselblad
Midsommar
Lucia
Påsk
Påsk 2
Semmeldags
Tips till julstöket
10 semestertips för familjen
10 tips för höstlovet
e-kort
Inbjudning barnkalas
Grattis
Påskkort
Mors dag
Midsommar
Halloween
Fars Dag
Julkort
Julpyssel
Personliga sagor
Jakten på skorna
Julsaga 2005: Sagan om tomtenissen
Julsaga 2006: Julgranen
Julsaga 2007: Så räddas julen
Sagan om sjöjungfrun
För föräldrar
Resor
Bilsemester
Resa med barnen
Skidåkning med barnen
Att lära sig...
Att lära sig simma
Att laga mat
Barn och ekonomi
Barn & matematik
Barnens språkutveckling
Boktips
Båtspråk
Husdjur
Läxläsning för barn och föräldrar
Matglada barn
Skolstart
19 affärsidéer för barn
Hälsa & mode
Barnsjukdomar
Frisk luft
Frisyrtips
Solguide
Tänder & tandvård
Recept
10 smarriga mellanmål
Gravid och bebis
i samarbete med bebisboken.se
Gör en söt namntavla till bebisen - Gratis
Spellista med låtar om kärleken till ett barn
Tips om doppresenter
Fina dopdikter
Sångblad för de minsta
Så ordnar du en Babyshower
Gratulationskort till nyfödd
Fyll-i-böcker
Våra samarbetspartners:
Gör en egen bok!
Bebisboken
Till mina barnbarn
Visst är våren det härligaste som finns? Solen skiner allt oftare, man kan vara ute och leka och finast av allt är blommorna som blommar! Vad kan du om de vanligaste vårblommorna som tittar fram när snön ännu inte har smält och som lovar oss att våren snart är här? Goodies till barnen berättar om sex stycken vårblommor vi alla har stött på någon gång. Testa minnet med det fina memoryspelet med temat vårblommor. Man leker samtidigt som man lär sig namn på olika blommor. Våren bringar glädje! Så sjung ut glädjen med vårvisor! Här är text till fem vårvisor.
Här får du ett Memoryspel med temat vårblommor!
Skriv ut bladen och klipp ut korten, sedan är det bara att spela!
ETT TIPS till Memoryspelet är att man kan klistra ett fint presentpapper - kanske med blommor - på baksidan av bladen innan man klipper ut korten, så blir spelet lite finare och lite mer hållbart.

Vårsånger - Skriv ut bladen och öva på din sång

Snödroppe
Snödroppen, Galantus nivallis, är en av de första blommorna som visar sig på våren. Den är den mest kända arten i familjen amaryllisväxter, och precis som alla arter i släktet är snödroppen en lökväxt. Snödroppen blommar tidigt, ofta medan snön ligger kvar, under perioden januari till februari. Löken är liten och vit. Bladen är smala och blågröna. Blomman är vit med sex kronblad. 

Gullviva
Gullvivan, Pri´mula ve´ris, är en art i familjen viveväxter. Den har trattlika blommor där kronan är gul med fem orangeröda fläckar i svalget. Gullvivan blommar under april till maj, men visar sig redan vid snö-
smältningen. Den är väldigt riklig på sina håll och plockas därför till buketter. Gullvivan är en av årstidens populäraste prydnads-blommor. Den växer på gräsbackar och ängar, i snår och ljusa skogar. I vissa landsdelar har den minskat och är därför fridlyst, det vill säga, man får inte plocka den. Den får inte plockas i Skåne, Hallands och Örebro län. I de andra landskapen är det tillåtet att plocka en bukett till sig själv, men man får inte gräva upp eller dra upp blommorna med rötterna. Gullvivan är Närkes landskapsblomma. Förut har denna växt använts som te, att framställa vin och medicin.

Backsippa
Backsippan, Pulsati´lla vulga´ris, är en art i familjen ranunkelväxter. Backsippan har stora, klocklika violetta blommor och fint håriga stjälkar och blad. Den blommar under våren, mellan april och maj. Efter blomningen kan stjälken sträcka sig till en höjd av 40 cm. Arten växer på torra, gräsklädda backar och finns i Nord- och Mellaneuropa. I Sverige kan man se backsippan i de södra och mellersta delarna i sällsynta fall, och den är fridlyst på de flesta håll. I Norge och Finland finns den inte men där finns ett par närstående arter som också finns i Sverige. Det är fältsippan och mosippan. Backsippan kan man också odla som prydnadsväxt i trädgårdar.

Blåsippa
Blåsippan, Hepa´tica no´bilis / Anemo´ne hepa´tica är en art i familjen ranunkelväxter med en höjd på ca 10 – 15  cm. Den finns i södra och mellersta Skandinavien och i södra Finland. I Sverige är den fridlyst på vissa håll. Blåsippan blommar under april och maj och får varmt mörkblåa, (någon gång violettröda, sällan vita) blommor. Även denna blomma kan man se titta fram redan vid snö-
smältningen. Blomman förekommer i barrskogs- och lövskogsterräng. Blåsippan kan också odlas som prydnadsväxt men den har även använts mot lever-sjukdomar. Bladens form påminner om leverns lober, därför är det gamla släktnamnet he´par (grekiska för lever).

Vitsippa
Vitsippan, Anemo´ne nemoro´sa, tillhör också familjen ranunkelväxter, och blir ca 10 – 20 cm hög. Blommorna är oftast vita och de kommer fram under april och maj. Precis som alla andra ranunkelväxter innehåller vitsippan en skarp och frätande saft, som någon gång orsakat förgiftning med dödlig utgång. Vitsippan är mycket vanlig, förekommer i stora mängder och hör hemma i Europa. I Sverige sträcker den sig ända upp till Lappland. Den växer i skogs- och hagmark.
Hästhov (Tussilago)
Denna lilla växt har flera namn, Hästhov, Hästhovsört och Tussilago. Artnamnet är Tussila´go fa´rfara. Det är en liten blomma som ofta växer vid vägkanter tidigt på våren. Växten blommar mellan mars och april med gula små blommor på de 10-20 cm höga stjälkarna. Blomningen är viktig för tambin. Tussilagon växer på lerig mark, längs bäckar och diken, på stränder och i fuktig skog. Den hör hemma i Europa, Asien och norra Afrika och har införts i Nordamerika. Sedan gammalt har tussilagon använts inom folkmedicinen som hostdämpande medel. Det vetenskap-liga släktnamnet är latinskt och betyder tu´ssis hosta och a´go fördriva. Tussilagon har även använts mot brännskador och hudåkommor.

Färdiga, roliga aktiviteter till barnkalaset. Enkelt för dig superkul för barnen>>
Påskskattjakt: Äggjakten NYHET!
En riktigt rolig äggjakt för barnen! Först ska hönan Agdas försvunna ägg hittas med hjälp av ledtrådar och kluriga gåtor och spännande utmaningar som måste lösas, och sedan kanske ett godisfyllt påskägg! Låt barnen fira påsken lite extra i år! Kan göras inne eller ute, för ett eller två barn, eller många.
För barn ca 4-6 år>>
För barn ca 7-10 år>>
Påsktipspromenad
NYHET!
Smält påskbordet med en kul tipspromenad i år! Tipspromenaden har tema påsk - med fyndiga frågor om både högt och lågt som passar hela släkten. Frågor, svarsformulär och facit är klart. Perfekt till påskfirandet med familj och släkt eller till grillpremiären med vännerna! Läs mer och beställ här>>
 
Melodifestival frågesport! Du får en spotify-spellista, 50 frågor, svarstalong & facit>>

tipsrunda för barn
Tipspromenad om barnboksfigurer!
Tipspromenad för barn, 4-6 år>>
Tipsrunda för små barn 2-3 år>>

Med en färdiga skattjakt ordnar du en riktigt rolig och proffsig skattjakt för barn på bara några minuter! Perfekt till barnkalaset>>

Lös ett mordmysterie med vännerna. Tidernas roligaste fest! Välj mellan ett mer avancerat där alla gäster spelar en roll, eller ett kul mordquiz som inte kräver skådespelarinsatser>>

Med tillminabarnbarn.se kan alla på ett enkelt och roligt sätt skriva boken om sitt liv. Ge bort ett roligt projekt i exklusiv presentask>>


Gör en egen bok eller ge bort en presentask>>

 
Frågesport: Vart är vi på väg?
Med resefrågesporten "Vart är vi på väg?" får du snabbt och enkelt klurig och rolig underhållning till festen. Du får 12 resmål med kluriga ledtrådar och lika många musikfrågor. Allt är komplett med frågor, facit, svarsformulär och spotifyspellista.
Med detta kluriga och underhållande pubquiz kan du förvandla ditt hem till en brittisk pub. Du får 25 frågor och 15 citat, facit och svarsformulär och allt är klart att skrivas ut och användas.
Frågesport: 90-tals quiz
Med detta 90-tals quiz får du 25 frågor om 90-tals musik, sport,film, världshändelser, politik och mycket mer! Du får även 20 musikfrågor med tillhörande spotifyspellista och 15 filmcitat. Festunderhållningen är ordnad smidigt och lätt!
70 års present
present mormor
65 års present
Baby Shower tips

Mordgåtor middag

www.goodies.nu | © Mirago Media 1999-
Just nu... Tävlingar Länktips Om oss Tipsa en vän Erbjudanden