kalas
Fyra frisyrer för fina flickor
Vi tipsar om fyra fina frisyrer för små flickor som ska på kalas eller fest. Accessorarer till håret är helt rätt använd diadem - och till fest en fin liten tiara!
kalastips
Borsta ut håret ordentligt. Håret ska vara helt torrt. Kamma och dela in håret efter eventuella benor. Spraya och kamma passé för passé med ett bra lockspray när du lockar med en keramisk locktång. Gör en horisontal linje längst ner i nacken 3-4 cm från hårfästet och jobba dig så sakteliga uppåt tills hela nacken är fylld av korkskruvslockar. Fortsätt på samma vis på sidorna. Låt sedan lockar hänga ner på sidorna och fäst en del av överhåret med hårnålar. Använd sedan någon fin dekoration, som i detta fall tunna trådar med små "diamanter" på.
kalas
Gör en lite slarvig men läcker fläta gärna med lockar som grund. Börja ovanför höger och fläta diagonalt över nacken. Var lös på handen. Spraya över hårspray så att frisyren håller. Ska man på fest kan man också använda ett fint diadém (inne i höst, du hittar det i butiker med bijouterier) och spraya en liten dusch med glitterspray över håret för att göra det extra festligt!
Borsta igenom håret ordentligt med en kraftig borste. För att få bästa hållbarhet i lockarna, sätt i mousse eller en läggningsvätska i det fuktiga håret. Torka håret helt torrt. Börja med håret längst fram och fäst värmespolar i benor och jobba dig bakåt tills hela håret är täckt med spolarna. Ta bort spolarna efter att de har svalnat. Använd lite
glansdroppar i längderna och spraya hårspray nerifrån för att få hållbarhet i frisyren. Fäst ett diadém för att skapa lite extra glamour. Eventuellt kan du göra lite extra lockar med en locktång för ännu mer effekt.
kalas
frisyrer
Borsta ut håret ordentligt. Blöt det något med en vattenspruta och gör en inbakad fläta på båda sidor av huvudet och som sträcker sig ovanför tinningen ner i nacken. Avsluta flätan i höjd med örat, tvinna en hårslinga runt slutet för att dölja gummibandet eller fäst fina band. Spraya och gör det lite tovigt den sista 30 cm av håret så att det får extra volym. Avsluta med en dusch glitterspray för festen!
Frisyrer av Madeleine och Sara på Frisyrmakarna i Malmö.