skattjakt för barnen

Fixa en skattjakt till barnen!

Ingenting är roligare än en spännande skattjakt! En skattjakt för barnen passar lika bra på barnkalaset som för att förgylla släktfesten för de yngsta eller bara för att göra något kul en regnig eftermiddag! Här får du tips om hur du fixar en rolig skattjakt till barnen!
Starta skattjakten genom att ge barnen en lapp eller en muntlig ledtråd. Med hjälp av ledtråd nummer ett letar man rätt på ledtråd nummer två. Ledtråd nummer två är en lapp som leder vidare till ledtråd nummer tre osv. Till slut slutar skattjakten med en liten belöning, en frukt, en godispåse eller en liten leksak till alla deltagare.
Tips för en lyckad skattjakt:
Anpassa skattjakten efter barnens ålder. Ju äldre barnen är ju knepigare kan ledtrådarna vara. Skattjakten blir roligast (och tar lite längre tid) om barnen får tänka till lite och ibland leta ett tag innan de hittar ledtrådarna. För de yngre barnen som inte kan läsa kan det vara en bra idé att rita ledtrådarna, istället för att skriva.
Om flera barn är med i skattjakten, låt barnen turas om att läsa ledtråden och leda jakten.
Förbered i god tid innan, så att deltagarna inte ser var du gömmer ledtrådarna.
Om du gör en längre skattjakt kan det vara en idé att ge en liten belöning och anledning till paus halvvägs, kanske ett kex att knapra på.
Tillåter vädret kan några ledtrådar också finnas utomhus i trädgården eller på gården. Variera mellan utomhus och inomhus.
Någon ledtråd kan vara att följa ett snöre genom huset till nästa ledtråd.
Skriv någon ledtråd med osynlig färg som lyser i mörker (finns i hobbyaffären) direkt på kaklet i badrummet. Skriv då på ledtrådslappen att man ska släcka ljuset och se sig omkring och ge barnen en ficklampa.
Någon ledtråd kan vara en skattkarta, där nästa ledtråd tex är nedgrävd i trädgården. Gör så att skattkartan ser gammal ut genom att dra en våt tepåse över den och bränna den lite i kanterna, rulla ihop och knyt ihop med ett snöre.
Någon ledtråd kan ge två alternativ, nästa ledtråd finns antingen på plats A eller plats B. Gruppen får då dela på sig och leta på två ställen.
Extra spännande kan det bli om man gör skattjakten på kvällen, släcker ner ljuset i hela hustet och ger deltagarna ficklampor.
Den riktigt ambitiösa kan ordna med små uppgifter som också ska lösas på vägen. Förutom en ledtrådslapp finns det då på vissa ställen en lapp med en uppgift som måste lösas innan man får leta redan på nästa ledtråd. För en grupp barn kan man tex göra en uppgift där de ska bygga en staty av sig själva och tillsammans bara får ha ett visst antal fötter och händer i golvet samtidigt (anpassa efter ålder). Knepigt med jättekul!

Blanda gärna generella ledtrådar med personliga, göm gärna en ledtråd i barnets favoritbok eller i ett filmfodral, ledtråden kan då hänvisa till det boken eller filmen handlar om, tex "Nästa ledtråd hittar du i Sjumilaskogen" = boken eller filmen om Nalle Puh. Mer om Skattjakt barnkalas här.


Färdiga skattjakter till barnkalas och fest!
Vår systersajt Grapevine.nu har färdiga, roliga skattjakter att ladda ner och skriva ut - på bara några minuter har du ordnat en riktigt rolig aktivitet till barnen. Enkelt för dig - superroligt för barnen!

Grapevine har ett antal olika skattjakter, enklare utan tema ute eller inne och även skattjakter med tema för alla tillfällen - och barnkalas! Här finns barnens favoritteman som tex pirater, prinsessor, superhjältar och skattjakt med djungeltema. Här finns också skattjakter för tex Halloween, jul och påsk.

Här får du en bra översikt över alla skattjakter och kan läsa Grapevines stora skattjaktsguide>>

skattjakt barnkalas

Skattjakt till mobilen med olika teman som du kan genomföra vart som helst så länge du har en modern mobiltelefon med gps. Skattjakt mobil

21 st gratis inbjudningskort med fin layout.

Har du egna roliga frågor som du vill göra en skattjakt med? Då kan du enkelt skapa en egen mobilskattjakt med dina frågor och bilder. Läs mer om mobilskattjakt med egna frågor här. Skattjakt gör själv