piratkalas

Piratkalas - barnkalas med pirattema!

Pirater är nog ett av de populäraste temabarnkalasen - fantasieggande, passar lika bra för flickor och pojkar och relativt enkelt med utklädnad, dekorationer och lekar. Här har vi samlat tipsen för dig som vill ordna piratkalas! 
barnkalas pirat
Inbjudan piratkalas
En inbjudan till piratkalas kan du enkelt hitta färdigtryckt i affären, eftersom det är ett populärt tema. Vill du göra en egen kan du tex först göra i ordning ett antal pappersark så att de ser gamla ut. Dra en blöt tepåse över pappret och låt torka, det blir lite brunfärgat och buckligt. Bränn kanterna försiktigt med en tändare. Skriv sedan inbjudningarna på pappret med kraftig penna. Rulla ihop pappren och knyt ett kraftigt snöre om. Gratis inbjudningar till Piratkalaset finns här.
inbjudan piratkalas
Mat till piratkalaset
Vad äter små pirater på kalas. Tankarna går till Karibien, bjud på kycklingklubbor och majskolvar eller gör spett med köttbullar, prinskorvar, ananas, paprika och cocktailtomater. Servera mango chutney och tomatsalsa till. Tortillabröd delade i fyra är också bra tillbehör. Att dricka till passar ett exotiskt fruktbål. Blanda juice och sockerdricka, massvis med is och bitar av frukt.
barnkalas pirattema
pirater
Piratkalas tårta
En riktig pirattårta gör du med svart och vit marsipan, skär ut dödskallar eller köp schabloner. Det brukar också gå att hitta små piratdekorationer till tårta i affären. Du kan också göra en tårta i form av en öde ö med en palm på och ett stort kryss som markerar var piraternas hemliga skatt finns gömd. En palm kan du bygga av chokladbitar som stam (limma md lite glasyr) och göra bladen av grön marsipan eller sugar paste. Vill du inte bjuda på torta brukar små pirater tycka om en klassisk banan split.
piratbarnkalas
kalas skattjakt
Lekar till piratkalas
En skattjakt är alltid en bra idé till ett barnkalas och en av barnens favoritlekar - men till ett piratkalas är det ett absolut måste! Skattjakter kan man göra på många olika sätt beroende på barnens ålder och hur mycket tid och utrymme man har.
skattjakt barnkalas
kalas pirater
Skattjakt till piratkalas
Vår systersajt grapevine.nu har också en färdig riktigt rolig skattjakt där barnen ska "segla" runt de sju haven i jakten på en hemlig skatt och på vägen lösa spännande utmaningar och gåtor och samla märken i sitt piratskepps loggbok! Skattjakten finns anpassad för barn i åldern 4-6 år och för barn ca 7-10 år. Skattjakten är den enda leken du behöver på kalaset och att köpa den färdig är enkelt för dig - och blir superkul för barnen!
Läs mer om piratskattjakten här>
lekar barnkalas
Dekoration & dukning till piratkalas
Piratkalas dekorationer
Dödskallar, dödskallar, dödskallar? Inget skapar en sådan piratstämning! Här kan du skriva ut lite schabloner och vimplar. Låt barnen vara med och måla i svart, vitt och rött.

Till dukningen har grapevine.nu också roliga pysselbordstabletter att skriva ut. De fungerar som ett underlägg till varje plats där man skriver vem som ska sitta på platsen och så finns kul pyssel att lösa och bilder att färglägga. Här finns bordstabletten>>

barnkalas pirattema
Att klä ut sig till pirat
Att ha pirattema på kalaset är ganska "snällt" mot andra föräldrar då det inte är så svårt att klä ut barnen till pirat, och för de barn som inte tycker om att klä ut sig kan det räcka med en målad mustasch, en snusnäsduk eller en pirattatuering. Det finns också ganska mycket färdiga piratdräkter att köpa och därmed är de inte så dyra. Annars, för att se ut som en riktig pirat behövs en vit pösig skjorta, ett par svarta eller röda byxor, en hatt eller snusnäsduk på huvudet, gärna en sabel i midjan, en lapp över ögat och en leksakspapegoja på axeln? bara fantasin sätter gränserna!
piratkalas
Läs mer om pirater och skriv ut piratpyssel till barnen här>>