Ingredienser för 4 personer:

För degen:
300 g fint vitt mjöl
1 tesked olja
1 nypa salt

För fyllningen:
1 kg mogna äpplen
50 g socker
1 nypa kanel
50 g smör
1 handfull skorpmjöl
100 g russin
Florsocker

Tillagning:
För degen: Blanda ihop mjöl, olja och salt med lite ljummet vatten till en mjuk massa och arbeta ihop den tills den lossnar från händerna. Forma en limpa av degen, pensla den med lite olja, täck över den med en varm skål eller liknande och låt den ligga i minst 30 minuter. Kavla ut limpan efteråt på en ren kökshandduk eller bakplåtspapper med mjöl strött under. Dra ut den åt alla riktningar tills degen är riktigt tunn och skär sedan bort kanterna.

För fyllningen: Skala äpplena, ta bort kärnorna, skär dem i tunna skivor och blanda ihop dem med socker och kanel. Lägg sedan små klickar smör på degen. Bryn skorpmjölet i smör och strö över den på degen. Fördela äppleskivorna över 2/3 av degen och strö över russinen. Rulla ihop degen med hjälp av handduken/bakplåtspappret på så vis så att den ena tredjedelen som inte har någon fyllning på rullas ihop sist. Lägg den på en plåt och grädda i 210°C i 30 minuter. Servera strudeln varm med florsocker på.