Ingredienser:

1,5 kg - 2 kg griskött (Hals eller rygg)

2 stora lökar
Salt och peppar
Grönsaksbuljong
Olja

Tillagning:

Tvätta köttet ordentligt med kallt vatten. Täck och gnid in köttet ordentligt med salt och peppar. Stek köttet på alla dess sidor i en panna för 2 minuter på hög värme. På så sätt stängs porerna igen och köttet torkar inte ut. Ta fram en plåt och häll i 1 till 2 matskedar olja. Placera det förberedda köttet mitt på plåten. Skala löken och skär dem i skivor. Lägg löken runtom köttet i plåten. Häll ca 125 ml grönsaksbuljong och en halv liter vatten över löken. Köttet ska in i ugnen och gräddas under 3,5 till 4 timmar i 175°C. Vänd på köttet varje halvtimme samtidigt som du häller saften ifrån plåten över köttet. Servera med antingen potatismos eller bayersk, klassisk Semmelknödel tillsammans med en grön sallad.