Ingredienser:

2 schweinhaxe (= knoge; är den del av benet från gris som ligger mellan knä eller armbågsled)

1 nypa salt och peppar
2 matskedar fläskister

2 matskedar lök
250 ml öl
250 ml buljong (= köttsaften som bildas senare när köttet är i ugnen)

Tillagning:
Tvätta schweinshaxen med kallt vatten och torka av lätt med hushållspapper. Gnid sen in salt och peppar i köttet. Förvärm ugnen i 180 grader. Värm upp fläskistern på en stekpanna och låt schweinshaxen brynas i ca 10 minuter på alla sidor. Skala löken och hacka dem i tärningar. Sätt schweinshaxen på en plåt, lägg i löken och ölet, och in i ugnen i ca 90 minuter. Då och då får du öppna ugnen och pensla köttet med saften från plåten. Den bayerska schweinshaxen kan man servera varmt eller kallt. Schweinshaxen smakar bäst med potatissallad eller semmelknödel. Tillagningen tar ca 2 timmar.