Ingredienser för minst 4 personer:

250 g Semmeknödelbröd eller tre gamla brödbullar

3 ägg
1/8 liter mjölk
Persilja
Libbsticka (den som inte vill ha i denna ört kan ta bort det)

Salt

Tillagning:
Om du inte har Semmelknödelbröd så kan du ta tre gamla bullar. Dessa måste du smula sönder så att du kan använda dem. Lägg brödet i en stor skål. Värm upp mjölken bra och häll i den i skålen över brödet. Låt det dra i ca 20 minuter. Under tiden fyller du en stor gryta med vatten på spisen och låter det koka. Finhacka persiljan och libbstickan. Äggen, de hackade örterna och saltet blandar du ihop med det mjuka brödet till en deg med händerna. Ur degen formar du medelstora bollar, de så kallade knödel, och in med dem i det kokande vattnet. När bollarna simmar omkring uppe på ytan så är de färdiga att serveras. Men låt vattnet först rinna av ordentligt innan så att de inte blir mosiga utan förblir frasiga och fasta.