Ingredienser:

För tillagningen behöver man en hel kyckling av bästa kvalitet.

1 bunt färsk persilja
1 ofärdig kyckling à 1,5 kg

Salt och peppar
150 g smör

Tillagning:
Värm upp ugnen vid ca 190°C. Nu ska den originella Wiesn Hendl tillagas. Gnid in salt och peppar över hela kycklingens yttre och inre. Tvätta persiljan och torka den lätt. Finhacka den och blanda ihop den med lite smör och stoppa in allt i kycklingen. Sätt kycklingen antingen med bröstet uppåt eller tvärtom i mitten av ugnen på en grillgaller. Sätt en plåt eller annan form in under kycklingen så att all vätska rinner i den. Stryk över lite smör på kycklingen innan du sätter in den i ugnen. Kycklingen ska nu grillas i ugnen i ca 60 till 90 minuter, beroende på kycklingens storlek. Servera kycklingen med lite pommes frites och sallad. Den som vill ha det typiskt bayerskt får gärna servera kycklingen med pretzeln (kringlor).