Goodies e-magasin direkt till din mailbox:
Goodies bjuder på en varierande blandning av korsord, sudoku, quiz och massor av andra interaktiva godsaker! Du får också e-kort för alla tillfällen och vackra skärmsläckare till din dator!
Prova Goodies - alltid GRATIS!
Ja tack till Goodies!
Förnamn:
E-mail:
Gör Goodies till din startsida - klicka här>>
Sök på Goodies:
Tillbaka
E-KORT
Gratulationer, Kalas & Hälsningar
Fars Dag
Fest
Grattis (allmän)
Inbjudningskort (barnkalas)
Krya På Dig 1
Krya På Dig 2
Mors Dag
Hälsa & Skönhet
Kom i form
Må Bra
Skönhetstips
Träning
Högtider & Säsongstema
Alla hjärtans dag
Glöggkväll
Halloween
Jul 1
Jul 2
Julgodis
Julpyssel
Kräftskiva
Melodifestival
Midsommar
Nationaldag
Nyårslöften
Oscarsgala
Påsk 1
Påsk 2
Sommar
Valentine
Vår
Mat
Brunch
Fika
Frukt
Frukt & Bär
Grill
Picknick
Övrigt
Filminbjudningar
Gåtor
Kalle Anka
Museum
Resor
Weekendresor
SKÄRMSLÄCKARE
Djur
Frukt
Höst
Jul
Jul 2
Må Bra
Sommar 1
Sommar 2
Valentine
Vinter 1
Vinter 2
Vår
Världen Under Vattnet
Världens 7 Underverk
KORSORD & PYSSEL
Barn & Familj
Astrid Lindgren
Skolstart
Djur, Natur, Geografi & Vetenskap
Djur
Frankrike
Frukt & Bär
Fåglar
Medeltiden
Rymden
Väder & Vind
Film & TV
Deckare 1
Deckare 2
Oscars
Schlager
TV-serier
Högtider & Säsongstema
Fars Dag
Halloween
Jul 1
Jul 2
Kräftskiva
Påsk
Semester
Skottdag
Sommar
Valborg
Vår
Sport & Fritid
Båtliv
Fixa Hemma
Fotboll
Resor
Skidåkning
Sport
Övrigt
Korsordslexikon
Sudoku
Fyll-i-böcker
Present till nyfödd
Present till pensionär
GRAPEVINE QUIZ
Djur
Natur & Vetenskap
Oscars
Är du en globetrotter?
 
Länka till oss
Annonsering
Nej tack till nyhetsbrev

TID FÖR FEST!
Här får du en checklista med 10 tips för en lyckad försommarfest!
1. VÄDER & VIND
Planerar du en fest i trädgården? Det är naturligtvis underbart om vädret är bra men planera även för att vädergudarna är på sämre humör. Den svenska sommaren är som bekant nyckfull. Ett tält eller tälttak kan vara ett bra alternativ. Du kan hyra ett större tält, för runt 30 personer kostar det ca 1.500 kr för ett dygn. Är ni färre finns det mindre tält eller tälttak för runt 400 kr att köpa. Om det finns risk för att det bli lite kyligt framåt kvällen, se gärna till att ha filtar och några extra tröjor i beredskap.
2. INBJUDNINGAR
Om du ordnar större fest, se till att bjuda in i god tid. Särskilt på våren är det många som har mycket planerat. Inbjudningskort ska gärna skickas minst tre veckor i förväg. Ange alltid ett sista datum för OSA (om svar anhålles) så underlättar du din egen planering. Är det något som ska firas ange alltid skälet till festen så att gästerna vet om och till vem de eventuellt ska köpa present. Ge gärna gästerna en uppfattning om klädsel. Har du tänkt dig informell klädsel, skriv "sommarklädsel" eller liknande. Skicka gärna ett e-kort med inbjudan till fest, det är enkelt och snabbt och frimärken behövs inte, dessutom blir det enkelt för dina vänner att svara.
3. SOMMARMAT
När du planerar maten tänk på att du själv ska ha roligt på festen och inte tillbringa hela tiden i köket. En buffé passar alltid bra på sommarfesten eftersom det passar bra med kall mat. Ordnar du stor fest kan det vara en idé att ta hjälp av någon som fyller på buffén och plockar undan tomma tallrikar och glas. Ta hjälp av tidningar och kokböcker och gör en annorlunda buffé med lite exotiska smaker. Ett härligt svenskt sommarsmörgåsbord med sill, lax och rostbiff är heller aldrig fel!
TIPS!
VÅRBUFFÉ

Till vårens alla fester, konfirmationer, studenter och kanske ett enkelt bröllop hemma är det perfekt med en härlig vårbuffé, gärna uppdukad i trädgården.Vi tipsar om tre läckra bufféer.
 
4. UNDERHÅLLNING
Fundera på om det ska finnas någon särskild underhållning på festen. Förbered med band, discjockey eller genom att bränna en egen cd med bra blandad bakgrunds- eller dansmusik. Ska det sjungas under festen, traditionella snapsvisor till sillen till exempel, förbered ett sånghäfte med sånger som du vet att några av gästerna kan. Välj bara sånger på välkända melodier så att det blir lite fart på sjungandet. Utse gärna en talför gäst till toastmaster eller sångförman.
5. DRYCK
För bufféer finns idag utmärkta alternativ för vin och öl. Köp vin i bag-in-box, en papperslåda med tappkran och öl på ett litet fat med tappkran. Det är trevligt att ställa på buffén och det finns riktigt goda och prisvärda röda såväl som vita viner. Dessutom är det betydligt enklare att släpa hem än en mängd flaskor! Till välkomstdrink passar det alltid bra med ett mousserande vin eller ett läskande bål. Glöm inte de alkoholfria alternativen - se recepten nedan!

ALKOHOLFRIA DRINKAR
Om du bjuder till fest kan det vara bra att ha något alkoholfritt dryckesalternativ. Istället för enbart läsk kan det vara trevligt med alkoholfria drinkar - vi tipsar om några riktigt goda:

MOJITO LIGHT
Glas: Tumlare (lågt glas utan fot)
Ingredienser: Pressade limeklyftor, pressa ur saften och lägg i glaset. Myntablad. Rörsocker. 4 cl Roses lime eller annan limejuice. Fyll upp med soda.
Serveras med: Limeklyftor och mynta i glaset. Kort sugrör.
GURKA DELIGHT
Glas: Highball - högt, smalt glas
Ingredienser: 10 cm tärnad gurka, 10 cl naturell yoghurt, 10 myntablad, 1 msk pressad citron. Mixa i en blender.
Serveras med: Is, Sugrör, en gurkskiva och myntablad på toppen.
HALLONBRUS
Glas: Vinglas.
Ingredienser: 125 g mogna hallon, 1 msk socker, 1 cl citronjuice, soda, några isbitar. Skaka frukt, juice, socker och is i en cocktailshaker. Mosa ev . hallonen något med en gaffel. Häll i glas och toppa upp med sodavatten.
Serveras med: Några fina hallon och ett citronmelissblad. Sugrör.
TASTE OF THE TROPICS
Glas: Highball - högt, smalt glas
Ingredienser: 6 cl annanasjuice, 6 cl mjölk, pressad saft av en halv apelsin, 1 kula vaniljglass, 1 nypa vaniljsocker. Skaka i en cocktailshaker.
Serveras med: en liten bit ananas och sugrör.

Klicka här för fler drinktips >>

 

www.goodies.nu | © Mirago Media 1999-2008