Goodies e-magasin direkt till din mailbox:
Goodies bjuder på en varierande blandning av korsord, sudoku, quiz och massor av andra interaktiva godsaker! Du får också e-kort för alla tillfällen och vackra skärmsläckare till din dator!
Prova Goodies - alltid GRATIS!
Ja tack till Goodies!
Förnamn:
E-mail:
Gör Goodies till din startsida - klicka här>>
Sök på Goodies:
Tillbaka
E-KORT
Gratulationer, Kalas & Hälsningar
Fars Dag
Fest
Grattis (allmän)
Inbjudningskort (barnkalas)
Krya På Dig 1
Krya På Dig 2
Mors Dag
Hälsa & Skönhet
Kom i form
Må Bra
Skönhetstips
Träning
Högtider & Säsongstema
Alla hjärtans dag
Glöggkväll
Halloween
Jul 1
Jul 2
Julgodis
Julpyssel
Kräftskiva
Melodifestival
Midsommar
Nationaldag
Nyårslöften
Oscarsgala
Påsk 1
Påsk 2
Sommar
Valentine
Vår
Mat
Brunch
Fika
Frukt
Frukt & Bär
Grill
Picknick
Övrigt
Filminbjudningar
Gåtor
Kalle Anka
Museum
Resor
Weekendresor
SKÄRMSLÄCKARE
Djur
Frukt
Höst
Jul
Jul 2
Må Bra
Sommar 1
Sommar 2
Valentine
Vinter 1
Vinter 2
Vår
Världen Under Vattnet
Världens 7 Underverk
KORSORD & PYSSEL
Barn & Familj
Astrid Lindgren
Skolstart
Djur, Natur, Geografi & Vetenskap
Djur
Frankrike
Frukt & Bär
Fåglar
Medeltiden
Rymden
Väder & Vind
Film & TV
Deckare 1
Deckare 2
Oscars
Schlager
TV-serier
Högtider & Säsongstema
Fars Dag
Halloween
Jul 1
Jul 2
Kräftskiva
Påsk
Semester
Skottdag
Sommar
Valborg
Vår
Sport & Fritid
Båtliv
Fixa Hemma
Fotboll
Resor
Skidåkning
Sport
Övrigt
Korsordslexikon
Sudoku
Fyll-i-böcker
Present till nyfödd
Present till pensionär
GRAPEVINE QUIZ
Djur
Natur & Vetenskap
Oscars
Är du en globetrotter?
 
Länka till oss
Annonsering
Nej tack till nyhetsbrev
Klicka på det kort du vill skicka:
Lemon curd
Jordgubbs- och rabarbersaft
Pannkakssylt
Apelsinmarmelad

Visst är det gott att äta frukt och bär direkt, men att sylta och safta är så enkelt och kul att alla borde prova på någon gång. Skyll inte på ont om tid, om du inte har tid och möjlighet nu kan du frysa in de flesta bär och frukter utan problem.

Att tänka på...
- Planera vad ni ska använda bär och frukter till innan ni skördar. Speciellt bär har väldigt kort hållbarhet, så det gäller att veta vad som ska göras. Ska ni göra sylt eller gelé blir resultatet bäst om bären inte är alltför mogna när de plockas. Bären innehåller mer pektin, naturens eget geléämne, när de är omogna. Till saft däremot bör bären vara mycket mogna. Se till att skadade bär och frukt tas bort. Rensa och skölj. Använd aldrig bär som är ruttna eller mögliga, då finns det risk att den färdiga produkten börjar jäsa. Även dåligt rengjorda burkar och flaskor kan orsaka mögel eller jäsning. Se därför till att alltid rengöra alla kärl noggrant innan ni sätter igång.

- Socker är nödvändigt för smak, konsistens och hållbarhet. Det går åt ungefär 500 gram strösocker till 1 kilo bär. Man kan också använda det speciella syltsockret som finns att köpa, det innehåller pektin, vilket hindrar sylt och gelé att bli för löst och rinnigt.

- Om ni ska frysa in för senare användning, strö lite socker över bären så håller de smak, färg och näring bättre. Frys gärna in förpackat i små portioner. Sedan kan du ta fram dem när du har tid, tina och göra den mängd sylt som du önskar.

Finaste förvaringen!
För att få dina saft- och syltburkar riktigt fina tar du en bit tyg och lägger över locket. Ta sedan ett fint band och knyt runt locket med en rosett. Extra fint blir det om du sätter på hemmagjorda etiketter på burken. Goodies bjuder på sex olika varianter - klicka här för att skriva ut dem>>
 

www.goodies.nu | © Mirago Media 1999-2008