Goodies e-magasin direkt till din mailbox:
Goodies bjuder på en varierande blandning av korsord, sudoku, quiz och massor av andra interaktiva godsaker! Du får också e-kort för alla tillfällen och vackra skärmsläckare till din dator!
Prova Goodies - alltid GRATIS!
Ja tack till Goodies!
Förnamn:
E-mail:
Gör Goodies till din startsida - klicka här>>
Sök på Goodies:
Tillbaka
E-KORT
Gratulationer, Kalas & Hälsningar
Fars Dag
Fest
Grattis (allmän)
Inbjudningskort (barnkalas)
Krya På Dig 1
Krya På Dig 2
Mors Dag
Hälsa & Skönhet
Kom i form
Må Bra
Skönhetstips
Träning
Högtider & Säsongstema
Alla hjärtans dag
Glöggkväll
Halloween
Jul 1
Jul 2
Julgodis
Julpyssel
Kräftskiva
Melodifestival
Midsommar
Nationaldag
Nyårslöften
Oscarsgala
Påsk 1
Påsk 2
Sommar
Valentine
Vår
Mat
Brunch
Fika
Frukt
Frukt & Bär
Grill
Picknick
Övrigt
Filminbjudningar
Gåtor
Kalle Anka
Museum
Resor
Weekendresor
SKÄRMSLÄCKARE
Djur
Frukt
Höst
Jul
Jul 2
Må Bra
Sommar 1
Sommar 2
Valentine
Vinter 1
Vinter 2
Vår
Världen Under Vattnet
Världens 7 Underverk
KORSORD & PYSSEL
Barn & Familj
Astrid Lindgren
Skolstart
Djur, Natur, Geografi & Vetenskap
Djur
Frankrike
Frukt & Bär
Fåglar
Medeltiden
Rymden
Väder & Vind
Film & TV
Deckare 1
Deckare 2
Oscars
Schlager
TV-serier
Högtider & Säsongstema
Fars Dag
Halloween
Jul 1
Jul 2
Kräftskiva
Påsk
Semester
Skottdag
Sommar
Valborg
Vår
Sport & Fritid
Båtliv
Fixa Hemma
Fotboll
Resor
Skidåkning
Sport
Övrigt
Korsordslexikon
Sudoku
Fyll-i-böcker
Present till nyfödd
Present till pensionär
GRAPEVINE QUIZ
Djur
Natur & Vetenskap
Oscars
Är du en globetrotter?
 
Länka till oss
Annonsering
Nej tack till nyhetsbrev
Klicka på det kort du vill skicka:

Då solen börjar titta fram är det dags att plocka fram grillen! Att grilla är en helig sommartradition, och när grilloset lägger sig tjockt över stad och land kan man se de olika typerna av grillare göra sig redo för årets grillinsatser. Känner du igen dem? Den pretentiöse grillmästaren som enligt egen utsago är världsmästare i grillning? Den träningsoverallklädde camping-grillaren eller den rödvinsdrickande picknickgrillaren? Eller kanske den miljö- och hälsomedvetna mullegrillaren som aldrig grillar utan att först kolla brandriskrapporten?
Grillmästaren
Grillmästaren är mannen som bara är intresserad av matlagning vid ett enda tillfälle och det är när grillen ska fram! Han har en enorm grill i trädgården och det senaste inom grillredskap. Klädd i grillförkläde och grillvante sprutar han gärna tändvätska över hela grannskapet i yviga gester samtidigt som han förklarar för familj och inbjudna gäster hur man EGENTLIGEN gör när man grillar.
Eftersom han, i alla fall enligt egen uppfattning, är världsbäst på att grilla gör han aldrig fel. Skulle flammor slå upp eller köttet inte bli grillat som det ska är det grillens, kolets, tändvätskans, redskapens, fruns eller hundens fel. Med en drink i ena handen grillar han stora köttbitar som äts med barbecuesås och bakade potatisar eller pommes frittes.
Picknickgrillaren
Den anspråkslöse picknickgrillaren, ofta boende i lägenhet i storstan, köper några engångsgrillar och tar med sig filt och picknick-korg till parken eller stranden. Vänner samlas och var och en tar med sig något att lägga på grillen.
För Picknickgrillaren är grillning inte en konst, det är heller inte så svårt eftersom allt man behöver finns i grillpaketet. Det enda Picknickgrillaren måste försöka göra är att komma ihåg tändstickorna, något han eller hon lyckas med - oftast... Grillningen är främst ett tidsfördriv medan man inmundigar ett stort antal medhavda flaskor rött vin och diskuterar utrikespolitik. En favorit hos Picknickgrillaren är grillspett, antingen köpta färdiga i affären eller förberedda hemma. På grillspetten finns stark korv, nöt- och fläskkött, paprika, lök och stora oliver. Till grillspetten äts färdigköpt potatissallad serverad ur burken. Efter grillfesten samlar man ihop papperstallrikar, grillar och tomflaskor, slänger i närmaste soptunna och går på krogen.
Mullegrillaren
Mullegrillaren kombinerar gärna grillandet med en utflykt i skog och mark eller naturligtvis vid en strandkant då man lagt till med ekan. Mullegrillaren grillar på medhavd grill eller i en konstfärdigt gjord eldstad. Mullegrillaren grillar aldrig utan att först ha kollat brandriskrapporten och använder aldrig tändvätska (det är inte bra för miljön), så grillningen kan ta ett bra tag.
För Mullegrillaren är grillning ett allvarligt företag och bredvid grillen står alltid en hink med vatten ifall något skulle ta fyr. Barn får inte komma i närheten av elden och Mullegrillaren är ytterst noggrann med att ha en perfekt glöd så att inget blir bränt - det är inte nyttigt. På grillen lägger man gärna en egenhändigt fångad fisk och vegetariska grillspett med squash, lök, paprika och champinjoner. Till detta äts nybakat pinnbröd. Hela anrättningen avnjuts till Mullegrillarens gitarrspel.
Campinggrillaren
Iklädd träningsoverall grillar han eller hon tillsammans med hela familjen på den klassiska kolgrillsmodellen från IKEA på altanen eller utanför husvagnen. Hela familjen deltar i grillandet samtidigt som man spelar krocket. För Campinggrillaren är inte själva grillandet av så stor betydelse, detta märks ofta på den tjocka rök som sprider sig över villakvarteret eller campingplatsen när Campinggrillaren är i farten.
Det är viktigare att prata med grannen över staketet eller bekanta sig med nykomligarna som backar in husvagnen på platsen bredvid. Blir korven bränd kan man skrapa bort det värsta. Det grillas korv och hamburgare som äts med bröd och ketchup. Vid festligare tillfällen väljer Campinggrillaren en flintastek som då oftast är blodig med en bränd yta, vilket gör att man ändå måste plocka fram korven eftersom barnen vägrar äta - men hunden blir lycklig!
 

www.goodies.nu | © Mirago Media 1999-2008