Goodies e-magasin direkt till din mailbox:
Goodies bjuder på en varierande blandning av korsord, sudoku, quiz och massor av andra interaktiva godsaker! Du får också e-kort för alla tillfällen och vackra skärmsläckare till din dator!
Prova Goodies - alltid GRATIS!
Ja tack till Goodies!
Förnamn:
E-mail:
Gör Goodies till din startsida - klicka här>>
Sök på Goodies:
Tillbaka
E-KORT
Gratulationer, Kalas & Hälsningar
Fars Dag
Fest
Grattis (allmän)
Inbjudningskort (barnkalas)
Krya På Dig 1
Krya På Dig 2
Mors Dag
Hälsa & Skönhet
Kom i form
Må Bra
Skönhetstips
Träning
Högtider & Säsongstema
Alla hjärtans dag
Glöggkväll
Halloween
Jul 1
Jul 2
Julgodis
Julpyssel
Kräftskiva
Melodifestival
Midsommar
Nationaldag
Nyårslöften
Oscarsgala
Påsk 1
Påsk 2
Sommar
Valentine
Vår
Mat
Brunch
Fika
Frukt
Frukt & Bär
Grill
Picknick
Övrigt
Filminbjudningar
Gåtor
Kalle Anka
Museum
Resor
Weekendresor
SKÄRMSLÄCKARE
Djur
Frukt
Höst
Jul
Jul 2
Må Bra
Sommar 1
Sommar 2
Valentine
Vinter 1
Vinter 2
Vår
Världen Under Vattnet
Världens 7 Underverk
KORSORD & PYSSEL
Barn & Familj
Astrid Lindgren
Skolstart
Djur, Natur, Geografi & Vetenskap
Djur
Frankrike
Frukt & Bär
Fåglar
Medeltiden
Rymden
Väder & Vind
Film & TV
Deckare 1
Deckare 2
Oscars
Schlager
TV-serier
Högtider & Säsongstema
Fars Dag
Halloween
Jul 1
Jul 2
Kräftskiva
Påsk
Semester
Skottdag
Sommar
Valborg
Vår
Sport & Fritid
Båtliv
Fixa Hemma
Fotboll
Resor
Skidåkning
Sport
Övrigt
Korsordslexikon
Sudoku
Fyll-i-böcker
Present till nyfödd
Present till pensionär
GRAPEVINE QUIZ
Djur
Natur & Vetenskap
Oscars
Är du en globetrotter?
 
Länka till oss
Annonsering
Nej tack till nyhetsbrev
Klicka på det kort du vill skicka:

Visste du att...
Julen är egentligen en högtid till minnet av Jesus födelse, huvudpersonen inom den kristna religionen. Det första dokumenterade firandet ägde rum i Rom år 336. Det var då man hittade på att Jesus föddes den 25:e december, detta för att kunna samordna firandet med en populär romersk högtid. Exakt när Jesus föddes vet man egentligen inte.

Ta det lugnt, det är ju jul!
Låt tomten ta hand om stressen, han är van. Det finns knappast någon annan som har ett lika tufft schema som denne man på julafton.
Det bor drygt 320 miljoner barn i världen som tror på tomten. Om vi säger att tomten jobbar 24 timmar och vi räknar drygt tre barn/familj i snitt innebär det ca 100 miljoner hushåll att besöka under detta dygn.
Om tomten ensam ska hinna besöka alla dessa barn måste han besöka drygt 4 miljoner familjer per timme, det är närmare 70 000 familjer i minuten eller drygt 1100 i sekunden.
Om alla barnen varit snälla så får de ett paket av tomten. Om detta väger 1 kg i snitt, så måste tomtens släde klara att dra 320 000 ton. Det krävs en väldig massa renar för att klara av att dra den släden...

Visste du att...
Julklappen har sitt ursprung under 1800-talet, då man vid juletid skulle klappa på dörren hos någon bekant och därefter kasta in någon skämtsam gåva, till exempel en vedklabb eller en grisfot. Sedan gällde det att ta sig därifrån innan man blev upptäckt. Efterhand blev ordet julklapp synonymt med julgåva. Det var först vid slutet av 1800-talet som det började bli en sedvana med gåvor vid jul, bland de mindre välbeställda dröjde det långt in på 1900-talet.

Granen står så grön å grann i stugan... eller?
Hur undviker man att den börjar barra redan före julafton? Med rätt skötsel ska en gran hålla sig i upp till sex veckor. Här följer lite tips som hjälper er att få granen att hålla åtminstone fram till tjugondagknut.
Se till att granen är färsk. Om du hugger den själv är det inga problem, men om du köper den av en handlare bör du försäkra dig om att granen inte stått på lut några veckor dessförinnan. En del julgransodlare börjar hugga väldigt tidigt för att hinna med julrushen.
Chocka inte granen. Se till att den långsamt får vänja sig vid inomhusvärmen, ställ den först ett dygn i garaget eller en farstu där det är lite svalare. Om granen utsätts för snabba temperaturväxlingar kan den dö på stört.
Se till att du har en fot som rymmer tillräckligt med vatten.
Försäkra dig om att sågytan är färsk. Slå den inte mot golvet, då täpper man igen de kanaler som ska suga upp vattnet och granen dör av vattenbrist trots att foten är vattenfylld.
Ställ inte granen nära ett element eller en kamin.
Vattna granen varje dag. En gran behöver mycket vatten, annars torkar den ut. Observera! En gran mår INTE bra av fiffiga huskurer som huvudvärkstabletter, cocacola, socker eller blekmedel i julgransfoten. Vanligt vatten räcker gott och väl.

Visste du att...
"White Christmas" med Bing Crosby är den julskiva som sålt mest genom åren, mer än 30 miljoner ex.
"Stilla Natt" är den julsång som översatts till flest språk, drygt 300. Den skrevs 1818 av den österrikiske prästen Josef Mohr. Kyrkorgeln hade gått sönder och han behövde en jullåt som kunde ackompanjeras på gitarr. Ryktet säger att han skrev den klassiska låten bokstavligen över en natt.
 

www.goodies.nu | © Mirago Media 1999-2008