Goodies e-magasin direkt till din mailbox:
Goodies bjuder på en varierande blandning av korsord, sudoku, quiz och massor av andra interaktiva godsaker! Du får också e-kort för alla tillfällen och vackra skärmsläckare till din dator!
Prova Goodies - alltid GRATIS!
Ja tack till Goodies!
Förnamn:
E-mail:
Gör Goodies till din startsida - klicka här>>
Sök på Goodies:
Tillbaka
E-KORT
Gratulationer, Kalas & Hälsningar
Fars Dag
Fest
Grattis (allmän)
Inbjudningskort (barnkalas)
Krya På Dig 1
Krya På Dig 2
Mors Dag
Hälsa & Skönhet
Kom i form
Må Bra
Skönhetstips
Träning
Högtider & Säsongstema
Alla hjärtans dag
Glöggkväll
Halloween
Jul 1
Jul 2
Julgodis
Julpyssel
Kräftskiva
Melodifestival
Midsommar
Nationaldag
Nyårslöften
Oscarsgala
Påsk 1
Påsk 2
Sommar
Valentine
Vår
Mat
Brunch
Fika
Frukt
Frukt & Bär
Grill
Picknick
Övrigt
Filminbjudningar
Gåtor
Kalle Anka
Museum
Resor
Weekendresor
SKÄRMSLÄCKARE
Djur
Frukt
Höst
Jul
Jul 2
Må Bra
Sommar 1
Sommar 2
Valentine
Vinter 1
Vinter 2
Vår
Världen Under Vattnet
Världens 7 Underverk
KORSORD & PYSSEL
Barn & Familj
Astrid Lindgren
Skolstart
Djur, Natur, Geografi & Vetenskap
Djur
Frankrike
Frukt & Bär
Fåglar
Medeltiden
Rymden
Väder & Vind
Film & TV
Deckare 1
Deckare 2
Oscars
Schlager
TV-serier
Högtider & Säsongstema
Fars Dag
Halloween
Jul 1
Jul 2
Kräftskiva
Påsk
Semester
Skottdag
Sommar
Valborg
Vår
Sport & Fritid
Båtliv
Fixa Hemma
Fotboll
Resor
Skidåkning
Sport
Övrigt
Korsordslexikon
Sudoku
Fyll-i-böcker
Present till nyfödd
Present till pensionär
GRAPEVINE QUIZ
Djur
Natur & Vetenskap
Oscars
Är du en globetrotter?
 
Länka till oss
Annonsering
Nej tack till nyhetsbrev
Klicka på det kort du vill skicka:

Siw Malmqvist vann minsann den svenska uttagningen av melodifestivalen redan 1959, med låten "Augustin" som hon sjöng tillsammans med Gunnar Wiklund. Men Siwan ansågs vara för orutinerad för större sammanhang och byttes därför ut mot Brita Borg inför finalen i Cannes. Brita Borg slutade på en 9:de plats. Året därpå vann Östen Warnerbring och Inger Berggren med "Alla Andra Får Varann". Då skickades Siw Malmqvist till finalen i London som kompensation för den uteblivna Cannes-resan. 1961 var det så dags igen. Siwan vann för andra gången den svenska uttagningen med låten "April-April", även denna gång tillsammans med Gunnar Wiklund. Men eftersom hon glömde bort texten vid framförandet bytte man (som vanligt) ut henne inför finalen i Cannes. Denna gång mot Lill-Babs.
1973 representerades Sverige av duon Malta med låten "Sommaren Som Aldrig Säger Nej", berömd för textraden "dina bröst är som svalor som häckar". Bakom namnet dolde sig Clabbe af Geijerstam och Göran Fristorp. För att inte förväxlas med landet Malta i finalen i Luxemburg tvingades paret byta namn till Nova. Malta (landet) deltog dock inte detta år. Malta (gruppen) kom på en femteplats.
1976 deltog inte Sverige eftersom man efter ABBA:s vinst 1974 och det egna arrangemanget 1975 inte ansåg sig ha råd att arrangera Europafinalen på nytt. Snacka om att ta ut segern i förskott...
1990 kom Carola tvåa i den svenska uttagningen med låten "Mitt I Ett Äventyr". När hon framförde sin låt blev det tillfälligt avbrott på grund av att en TV-mast lagt av. Kvällspressen misstänkte att det var sabotage eftersom Carola var medlem i Livets Ord.
Är det någon som minns Jan Teigen? 1978 tävlade han för Norge med låten "Mil Etter Mil" och kom allra sist med noll (0) poäng. En tröst för alla svenskar eftersom det svenska bidraget "Beatles" med gruppen Forbes året före belagt den föga attraktiva sistaplatsen. Dock fick svenskarna hela 2 poäng.
1980 var det afrikanska landet Marocko med för första gången i eurovisionsschlagerfinalen. Det gick inte så bra, den marockanska låten hamnade på sista plats vilket tydligen avskräckte så mycket att man beslutade att aldrig mer delta.
Tommy Körbergs bidrag "Judy Min Vän" kom 1968 på delad första plats med Jan Malmsjös "Hej Clown". Efter en extra omröstning utsågs Tommy Körberg till Sveriges representant i eurovisionsschlagerfestivalfinalen i Madrid. 1988 skulle Jan Malmsjö framföra Py Bäckmans låt "Stad I Ljus" i den svenska uttagningen, men blev sjuk och ersattes av - Tommy Körberg! Som dessutom hade fräckheten att vinna den svenska uttagningen och därmed fick åka till den stora finalen i Dublin.
1979 var Magnus Uggla med i den svenska uttagningen med låten "Johnny the Rocker". Har var själv mycket nöjd med sin sista plats.
Johnny Logan från Irland är den ende som vunnit Europafinalen två gånger, 1980 och 1987. 1992 var han dessutom medkompositör till den irländska låt som vann finalen i Malmö. Irland skulle dessutom komma att vinna finalen 1993 och 1994, dessa gånger utan Johnny Logans hjälp.
1964 var den svenska melodifestivalen inställd på grund av artiststrejk.
1988 vann kanadensiska Celine Dion eurovisionsschlagerfestivalen tävlandes för Schweiz.
Kommer ni ihåg vad som hände i Jerusalem 1999? Charlotte Nilsson hade vunnit och den israeliska transvestiten Dana International skulle dela ut priset, då den svenske textförfattaren Gert Lengstrand råkade trampa på hans/hennes kjol så att han/hon föll i backen och till råga på allt spillde vin på sin klänning.
 

www.goodies.nu | © Mirago Media 1999-2008