Goodies e-magasin direkt till din mailbox:
Goodies bjuder på en varierande blandning av korsord, sudoku, quiz och massor av andra interaktiva godsaker! Du får också e-kort för alla tillfällen och vackra skärmsläckare till din dator!
Prova Goodies - alltid GRATIS!
Ja tack till Goodies!
Förnamn:
E-mail:
Gör Goodies till din startsida - klicka här>>
Sök på Goodies:
Tillbaka
E-KORT
Gratulationer, Kalas & Hälsningar
Fars Dag
Fest
Grattis (allmän)
Inbjudningskort (barnkalas)
Krya På Dig 1
Krya På Dig 2
Mors Dag
Hälsa & Skönhet
Kom i form
Må Bra
Skönhetstips
Träning
Högtider & Säsongstema
Alla hjärtans dag
Glöggkväll
Halloween
Jul 1
Jul 2
Julgodis
Julpyssel
Kräftskiva
Melodifestival
Midsommar
Nationaldag
Nyårslöften
Oscarsgala
Påsk 1
Påsk 2
Sommar
Valentine
Vår
Mat
Brunch
Fika
Frukt
Frukt & Bär
Grill
Picknick
Övrigt
Filminbjudningar
Gåtor
Kalle Anka
Museum
Resor
Weekendresor
SKÄRMSLÄCKARE
Djur
Frukt
Höst
Jul
Jul 2
Må Bra
Sommar 1
Sommar 2
Valentine
Vinter 1
Vinter 2
Vår
Världen Under Vattnet
Världens 7 Underverk
KORSORD & PYSSEL
Barn & Familj
Astrid Lindgren
Skolstart
Djur, Natur, Geografi & Vetenskap
Djur
Frankrike
Frukt & Bär
Fåglar
Medeltiden
Rymden
Väder & Vind
Film & TV
Deckare 1
Deckare 2
Oscars
Schlager
TV-serier
Högtider & Säsongstema
Fars Dag
Halloween
Jul 1
Jul 2
Kräftskiva
Påsk
Semester
Skottdag
Sommar
Valborg
Vår
Sport & Fritid
Båtliv
Fixa Hemma
Fotboll
Resor
Skidåkning
Sport
Övrigt
Korsordslexikon
Sudoku
Fyll-i-böcker
Present till nyfödd
Present till pensionär
GRAPEVINE QUIZ
Djur
Natur & Vetenskap
Oscars
Är du en globetrotter?
 
Länka till oss
Annonsering
Nej tack till nyhetsbrev

Yoga är sanskrit och betyder "union" och syftar på föreningen av kropp och själ. Läran går ut på att med hjälp av positioner, andningsövningar, ljud och meditation nå denna balans. Yoga är en indisk lära och nämns i de äldsta religiösa skrifterna, Veda, och har utövats åtminstone sedan 500 år före vår tideräkning tar sin början. Yoga har under senare år blivit mycket populärt i västvärlden och många använder sig av yoga för att minska stress, förebygga skador och för ren fysisk träning. Det finns idag många yogaskolor att vända sig till för att lära sig yoga, många gym har en ofta mer fysisk form av yoga, ofta kallad poweryoga.
Läs mer om yoga här>>
Yogans hälsoeffekter
Yoga inriktar sig främst på att öka böjligheten, smidigheten, och spänst. Yoga ökar dina musklers och senors böjlighet vilket minskar risken för skador. Förutom astanga yoga där man snabbt byter poser, så ökar inte yoga din aerobiska kondition. Tyngdpunkten på kontrollerad andning och meditation gör att många som idag utövar yoga gör det för att minska stress. Här kan du läsa mer om yogans historia>>
Att tänka på när du utövar yoga
- För att träna yoga behöver du bara mjuka, lediga kläder samt en yogamatta. Går du på en klass finns mattor oftast att låna på kursplatsen, men tränar du ofta är det bra att ha en egen matta, de finns att köpa i sportaffärer. Träningen sker barfota. Barfotaträning kräver god fothygien, särskilt om du lånar yogamatta, så tvätta fötterna innan du startar träningen. Ta gärna med en extra tröja eller filt till avslappningsmomentet.

- Träna aldrig yoga direkt efter att du ätit, vänta tre timmar efter en tung måltid, eller en timme efter ett mellanmål. Yogaövningarna påverkar de inre organen så att träna yoga efter en måltid kan kännas obehagligt. Att träna på tom mage underlättar däremot mental fokus och andning.
- Yoga kräver träning, ta det försiktigt i början och träna bara upp till din egen nivå. Pressa inte dig själv, gör alltid rörelserna efter dina egen förutsättningar. Kom ihåg att målet med yoga inte är att bli så vig som möjligt. Målet är att i sin kropp uppnå maximal frihets- och vitalitetskänsla. Yoga är inte tävlingsinriktat.

- 20 minuter yoga före frukost är bra för att ge energi och fokus inför en ny dag. Många känner sig stela på morgonen, men energinivån är hög i början på dagen. En varm dusch innan du börjar hjälper till att mjuka upp muskler och leder. Vid slutet av dagen har du kanske mindre energi men muskler och leder är mjukare och det gör att övningarna går lättare. På kvällen kan det också vara enklare att koppla av. Hitta den tidpunkt på dagen som passar dig bäst.

- Hoppa aldrig över nervarvningsövningarna i slutet av ett yogapass. Kroppen måste lugnas ner för att återgå till normalt läge för att du skall kunna tillgodogöra dig de positiva effekterna av yoga. En lång nervarvningsperiod i Död mans ställning ger dig möjlighet att nå en djup avslappning och ger dig kraft och lugn och jämvikt i nervsystemet.


Med pilatesträning bygger man upp kroppens styrka och smidighet, genom en kombination av styrketräning, stretch och yoga. Man kombinerar fysisk träning med andlig sådan. Pilates riktar in sig på hela kroppen, men särskilt på att stärka muskelpartiet kring kroppens mitt - mage, rygg och säte - något som kan hjälpa många som lider av ett för stillasittande liv. Pilatesrörelserna ska utföras långsamt och mjukt. Vid varje övning tränas flera muskelgrupper samtidigt.

Kroppens stabiliserande muskulatur tränas och stretchas för en stark, smidig, funktionell och naturligt vacker kropp. Samtidigt strävar pilates som träningsform efter att ge en inre harmoni och balans som man uppnår genom andningsteknik och koncentration. "Det är tanken som formar kroppen", brukade grundaren Joseph Pilates säga.
Vill du veta mer om Pilates och dess grundare Joseph Pilates? Goodies berättar - klicka här>>


www.goodies.nu | © Mirago Media 1999-