Goodies e-magasin direkt till din mailbox:
Goodies bjuder på en varierande blandning av korsord, sudoku, quiz och massor av andra interaktiva godsaker! Du får också e-kort för alla tillfällen och vackra skärmsläckare till din dator!
Prova Goodies - alltid GRATIS!
Ja tack till Goodies!
Förnamn:
E-mail:
Gör Goodies till din startsida - klicka här>>
Sök på Goodies:
Tillbaka
E-KORT
Gratulationer, Kalas & Hälsningar
Fars Dag
Fest
Grattis (allmän)
Inbjudningskort (barnkalas)
Krya På Dig 1
Krya På Dig 2
Mors Dag
Hälsa & Skönhet
Kom i form
Må Bra
Skönhetstips
Träning
Högtider & Säsongstema
Alla hjärtans dag
Glöggkväll
Halloween
Jul 1
Jul 2
Julgodis
Julpyssel
Kräftskiva
Melodifestival
Midsommar
Nationaldag
Nyårslöften
Oscarsgala
Påsk 1
Påsk 2
Sommar
Valentine
Vår
Mat
Brunch
Fika
Frukt
Frukt & Bär
Grill
Picknick
Övrigt
Filminbjudningar
Gåtor
Kalle Anka
Museum
Resor
Weekendresor
SKÄRMSLÄCKARE
Djur
Frukt
Höst
Jul
Jul 2
Må Bra
Sommar 1
Sommar 2
Valentine
Vinter 1
Vinter 2
Vår
Världen Under Vattnet
Världens 7 Underverk
KORSORD & PYSSEL
Barn & Familj
Astrid Lindgren
Skolstart
Djur, Natur, Geografi & Vetenskap
Djur
Frankrike
Frukt & Bär
Fåglar
Medeltiden
Rymden
Väder & Vind
Film & TV
Deckare 1
Deckare 2
Oscars
Schlager
TV-serier
Högtider & Säsongstema
Fars Dag
Halloween
Jul 1
Jul 2
Kräftskiva
Påsk
Semester
Skottdag
Sommar
Valborg
Vår
Sport & Fritid
Båtliv
Fixa Hemma
Fotboll
Resor
Skidåkning
Sport
Övrigt
Korsordslexikon
Sudoku
Fyll-i-böcker
Present till nyfödd
Present till pensionär
GRAPEVINE QUIZ
Djur
Natur & Vetenskap
Oscars
Är du en globetrotter?
 
Länka till oss
Annonsering
Nej tack till nyhetsbrev
För den äventyrslystne bjuder vi på rese-inbjudningskort . Unna er en flykt från vardagen med citypuls, shopping, museibesök och god mat! Klicka på det kort du vill skicka:

Storstäder i höstskrud, kan man tänka sig något vackrare just nu? Parker där trädens löv färgats eldigt röda och gula, stadsbor som är "city chict" klädda i det senaste höstmodet, rykande grillar från matförsäljare på gatan, den krispiga luften och friska, rosenröda kinder. I Goodies bjuder vi på snabba tips och fakta om sex storstäder, bl.a. Krakow som blivit en liten uppstickare i weekendresekataloger, och för långhelgen finns New York som kräver åtminstone tre nätter av sina besökare.
3 NEW YORK TIPS!
- I USA är det 110 V i vägguttagen. Dessutom är själva pluggarna annorlunda. Glöm inte att skaffa en adapter, annars kommer du att få problem när du försöker köra in kontakten till din medtagna hårfön.
- Drickssystemet är djup rotat i den amerikanska själen. Att inte ge dricks är otänkbart. Några små tumregler: Killen som bär din väska på hotellet $1 per väska, hotellstädare $ 1-2 per dag, restaurang 15-20% på notan, bartender 10-15%.
- Skulle du vilja vara med i publiken till Letterman eller någon annan talkshow? Är man bara ute i god tid (dvs månader i förväg) kan man med lite tur få tag på biljetter till detta genuint amerikanska fenomen.
AMSTERDAM
Ett av de bästa sätten att se Amsterdam är från kanalsidan. Det finns ett stort utbud kanalturer, välj mellan en timmes tur eller en längre med stopp eller en kvällstur med mat. Glöm inte att titta upp när du åker förbi husen längs kanalerna, många av husen har vackra, fantasifullt utformade gavlar som berättar en del av stadens långa historia.
Läs mer om Amsterdam här >>
BERLIN
Oavsett om du är en övertygad festpingla, en obotlig shopaholic eller inbiten kulturentusiast, kommer du att finna vad du söker i Berlin. För om det är något Berlin och dess invånare är duktiga på, är det underhållning och nöjen: det är alltid något på gång i denna stad som aldrig tycks sova!
För mer Berlin, klicka här >>
1. Vinterpalatset och Eremitaget. Det fantastiska Vinterpalatset är en av fem byggnader i Eremitaget. Ännu mer grandios är den konstsamling som Peter den Store lade grunden till. Senare generationer av tsarer och härskare har därefter med mer eller mindre lagliga metoder utökat samlingen till att idag omfatta en av de allra främsta och kanske den största av alla konstsamlingar i världen. Rembrandt, Van Gogh, Da Vinci, Monet - alla de stora mästarna finns här. Lyckas du ta dig igenom hela museet har du gått närmare två mil! Stängt på måndagar.
2. Marinskijteatern är en av världens största och främsta i sitt slag och har efter Sovjetunionens fall tagit över efter den berömda Bolsjojteatern som Rysslands huvudscen för balett och opera. Här håller den berömda Kirov-baletten till och de föreställningar som ges här är av absolut yppersta världsklass, missa inte ett besök här när ni är i S:t Petersburg. Se till att boka biljetter i förväg.
3. Ryska Museet öppnades 1898 och är världens största museum för rysk konst. Tycker man om ikoner, skulpturer, grafisk konst och 1900-talets ryska avantgarde målningar så är detta gamla palats med över 350 000 konstverk ett Mecka.
4. Nevskij Prospekt heter S:t Petersburgs paradgata. Den är nästan fem kilometer lång och 60 meter bred på det bredaste stället. Den anlades redan 1710 av Peter den Store och skär tvärs igenom staden till Alexander Nevskij-klostret i öster. Idag finns här stora hotell, fina restauranger, biografer och teatrar, lyxiga butiker och gigantiska shoppingkomplex, fräcka barer och caféer, samt ett myllrande folkliv.
5. S:t Petersburg har många fantastiska kyrkor. Isaakskatedralen är störst - dess gyllene kupol, 102 meter hög, sticker upp över S:t Petersburgs hustak. Dess innandöme är mäktigt, 14 000 besökare får plats samtidigt. I Petrus-Pauluskatedralen, med sitt 122 meter höga förgyllda klocktorn som är lite av en symbol för S:t Petersburg, ligger Peter den Store begravd. Uppståndelsekyrkan har vackra lökkupoler som påminner om Vasilijkatedralen i Moskva.

Krakow, den vackra medeltidsstaden i Polen, är väl värt ett besök. Här finner man t.ex. Rynek - Europas största medeltida torg, och det kungliga slottet Wawel. En mörkare del av Krakows historia visar ett besök på förintelselägret Birkenau, eller i huvudlägret Auschwitz där det numera finns ett museum som åskådliggör det fruktansvärda öde som miljoner människor gick till mötes under andra världskriget. Läs mer om Krakow här >>
5 måsten i Barcelona

- Parc Güell och Sagrada Famila, den ofullbordade katedralen. För alla som älskar eller hatar Gaudi. Gaudis verk är värt hela Barcelonaresan, helt igenom unikt. I Parc Güell ligger även Gaudi-museet.
-Las Ramblas. Barcelonas livsnerv. Består av fem stycken "ramblor" som ligger på rad. Den slutade förr vid Columbus-statyn framför hamnen, men inför OS snyggades det upp längs med Medelhavet och Ramblan fortsätter nu ut i hamnen över en träbro, Rambla del Mar, till Moll d'Espanya.
-La Ribera, en av stadens äldre delar, här finns trånga gator med mysiga restauranger, kaféer och barer, som gjort för en trevlig kväll.
-Missa inte Moll d'Espanya med shoppingcenter, restauranger, Imax-bio och ett av Europas största Akvarium.
-Port Aventura, filmbolaget Universals temapark i Salou utanför Barcelona, här finns en av Europas häftigaste berg-och-dalbanor.
Guldkant på tillvaron?
Släkträd gratis hos tillminabarnbarn.se
Vauvakirja vauva

www.goodies.nu | © Mirago Media 1999-2008